Cea mai periculoasa femeie din Bacau

1
35

Practica judo si karate de la 13 ani, are permis de conducere categoriile a, B, C si E si se pregateste pentru D. Poseda permis de membru-vinator si a invatat lupta cu nunceagul din copilarie. Poarta mereu, in geanta, pistol si catuse si a inceput cursurile unei scoli silvice. are o adevarata pasiune pentru vinatoare si vrea sa-si cumpere o pusca. in timpul liber scrie poezii si ar dori sa devina politist sau procuror. acesta ar fi, pe scurt, un portret al Irinei M. care, la cei 25 de ani ai sai, se teme doar ca, daca va fi atacata pe strada, ar putea depasi limita in ceea ce priveste replica data agresorului.

“De fiecare data cind mi se intimpla ceva dadeam vina pe faptul ca m-am nascut intr-o zi de 13, povesteste Irina. acum insa ma consider o norocoasa pentru ca am reusit sa capat incredere in fortele mele”. De 12 ani de cind practica judo si wu-shu, Irina M. reactioneaza aparte in momentele dificile. “Mergeam intr-o seara prin oras cind un tip, care s-a declarat a fi de la politie, m-a oprit si a cerut sa-i arat actele. La rindul meu i-am cerut sa se legitimeze. Mi-a fluturat ceva ce semana cu o legitimatiesi mi s- a parut ceva suspect”. Irina spune ca i-a facut o “priza” de judo si l-a imobilizat, apoi s-a uitat la “legitimatia” prezentata de respectivul individ. “Era doar un abonament de autobuz, pe care fusese lipita o fotografie. am sunat pe mobil la politie si a venit o duba care l-a ridicat”. Irina povesteste ca, odata, a fost nevoita sa petreaca o noapte intreaga la sediul politiei din Buhusi pentru ca reprezentantii legii i- au gasit pistolul cu aer comprimat. “Ma duceam la nunta unui politist si am pierdut autobuzul cu nuntasi. am intrat intr-un bar sa ma interesez cum pot ajunge in localitatea respectiva. intre timp, si-au facut aparitia si doi politisti cu care am intrat in vorba”, povesteste Irina. Potrivit spuselor ei, unul dintre politisti a impins-o din greseala si i-a simtit pistolul pe care il purta la spate. “au vrut sa ma perchezitioneze. Le-am spus ca, potrivit legii, ar trebui ca persoana care va face controlul sa fie de acelasi sex cu mine. M-au dus la sediul politiei si dimineata, cind a inceput serviciul, o angajata mi-a facut perchezitie”, ne-a declarat Irina, care spune ca reprezentantii legii nu stiau sa umble cu pistolul ei, o arma cu aer comprimat care avea un altfel de mecanism fadecit armele de foc cu care sint obisnuiti politistii.

Irina recunoaste ca pasiunile ei i-au pus in dificultate relatiile sociale.”Prietenul meu nu a fost de acord nici cu pistolul si nici cu pusca de vinatoare. Mi-a spus sa aleg intre el si pistol si ne- am despartit. Dupa un timp, am ajuns la concluzia ca nu putem unul fara altul si ne-am impacat”, spune Irina, care recunoaste ca, in ultimul timp, prietenul ei a reusit sa o mai “feminizeze”. in ciuda tehnicilor de aparare pe care le-a capatat, sau poate tocmai de aceea, Irina M. se considera o prada usoara. “Sint ca un magnet pentru infractori – spune ea. Nu exista zi in care sa nu fiu acostata pe strada sau sa mi se propuna chilipiruri. Odata eram in gara si un individ care m-a luat de mina si mi-a spus sa merg cu el. L-am imobilizat si l-am dus la politia TF, insa acolo nu era nimeni si, dupa 20 de minute, a trebuit sa-l eliberez pentru ca nu-l mai puteam tine”. La jumatate de an dupa aceasta intimplare, Irina l-a recunoscut pe agresor intr-un hotel din Bacau si a chemat politia. Din verificarile facute de politisti a rezultat ca individul era recidivist care fusese condamnat de doua ori, o data pentru furt si o data pentru viol.

“Alta data eram in vizita la niste cunoscuti cind la usa a batut un calugar care cerea bani pentru nu stiu ce manastire. am simtit miros de alcool si m-am gindit ca s-ar putea sa nu fie cine s-a recomandat”, povesteste fata. I-a spus sa astepte si s-a dus sa telefoneze la politie, deoarece il recunoscuse dupa fotografia care fusese data la emisiunea “Urmarire Generala”. in acest timp falsul calugar a disparut, fiind prins, insa, dupa doua zile de politistii bacauani. Dupa atitea experiente, Irina nu iese din casa fara catuse si pistol. Pastreaza catusele pentru situatia in care nu ar mai putea tine imobilizat agresorul pina la venirea politiei. Ea crede ca femeile ar trebui sa reactioneze in momentul in care sint agresate: “Cei care ataca o femeie n-ar trebui sa creada ca o pot face prea usor”, conchide Irina, care si-a transformat existenta intr-un permanent joc de autoaparare.

1 COMENTARIU