“Nu mai dam dividende din cauza impozitelor”

0
29

Din Ziarul Financiar via Apropo.ro

Compania de dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti nu va acorda dividende anul acesta pentru prima data in ultimii noua ani, presedintele si principalul actionar, Dan Ioan Popp, motivand aceasta decizie prin cresterea impozitelor pe dividende.

Impozitele pe dividende pentru persoanele fizice au crescut incepand de anul acesta de la 10% la 16%, pentru ca nivelul impozitului sa se alinieze cu cel pe profit, salarii sau dobanzi bancare.

“Nu vom acorda dividende, iar profitul va fi repartizat la rezervele societatii. Asa au hotarat actionarii. Principala problema in cazul variantei acordarii de dividende a fost nivelul ridicat al impozitelor”, spune Popp.

In acelasi timp, megakomisarii societatii civile se dau de ceasul mortii sa ne convinga ce bine e cu cota unica.

Sebastian ne sfatuieste pe blogul de la Hotnews sa analizam executia bugetara comparativ 2004 (fara cota unica) si 2005 (cu cota unica) pe site-ul ministerului de finante.

“Vom observa cu usurinta ca veniturile bugetare din impozitul pe venit si salarii au scazut chiar si in termeni nominali (fara a lua in considerare rata inflatiei)” – spune el.