Comisarul lu’ peste

  Ziceam ca nu exista libertatea presei. Recunosc ca m-am inselat. Exista o libertate totala a presei de a debita prostii:

  Cronica Romana ne zice:

  Bacau: Primarul Romanului este si comisar european pentru Moldova

  Marti, 2 mai, odata cu numirea primarului Dan Ioan Carpusor in functia de comisar sef al Comisariatului pentru Societatea Civila din Regiunea Nord-Est, (C.S.C.) sediul regional al acestei institutii va fi la Roman.

  Comisarul general al CSC, Ioan Grigore Prodan: „Am apreciat ca Romanul, fiind situat in inima Moldovei, este cel mai potrivit sa gazduiasca Centrul Regional Moldova. Suntem incredintati ca am facut cea mai potrivita alegere, prin sedinta Consiliului Superior al CSC.
  In CSC nu se face politica si numirea aceasta va dovedi acest lucru”.
  Noul comisar european are in subordonare si va coordona comisariatele judetelor Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, potrivit spuselor lui Ioan Grigore Prodan, “…in lupta acestora impotriva institutiilor care comit asupra lor abuzuri”.

  Cadrul legal de infiintare al Comisariatul pentru Societatea Civila – instituit ca structura guvernamentala – este stipulat in prevederile O.G. 26/2000 dar si-a inceput activitatea in mod oficial in octombrie 2003, „in vederea imbunatatirii imaginii Romaniei privind apararea drepturilor omului si eliminarea abuzurilor si a coruptiei”.

  Probleme:

  1. Roman nu e in judetul Bacau, ci Neamt
  2. OG 26/2000 se refera la asociatii si fundatii
  3. De unde pana unde comisar european?
  4. Cum au reusit cei de la CSC sa-i prosteasca pe toti in halul asta?

  Din cate stiu eu CSC e un amarat de ONG care mai face si magarii.

  Fiind ONG, deci Organizatie Non-Guvernamentala n-are cum sa fie “instituit ca structura guvernamentala” potrivit unei ordonante care se refera la fundatii si asociatii, deci la ONG-uri.

  E ceva putred in toata povestea asta iar ziaristul se face vinovat ca a pus botul la ceea ce au spus cei de la CSC. Ca sa nu mai spun de primar, care a cazut ca musca-n lapte.

  Auzi, comisar european…