miercuri, iulie 24, 2024

De ce nu s-a operat Basescu in Romania?

basescu.jpgPresedintele Basescu s-a operat – stie de acum toata lumea – la o clinica austriaca. De ce, insa, presedintele tuturor romanilor a preferat sa mearga in strainatate si nu a optat pentru un spital romanesc?

Ministrul Nicolaescu a explicat ca starea lui Traian Basescu se inrautatise si ca singurul spital din Romania unde putea fi operat era Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala dar medicii care ar fi trebuit sa faca interventia chirurgicala fusesera de serviciu toata ziua de ieri si nu mai puteau sa mai faca inca o operatie de urgenta. Astfel presedintele a decis sa se opereze la Viena. (HotNews)

De ce singurul spital era Bagdasar Arseni? Nu mai sunt alte spitale in Bucuresti? A ramas Capitala, asa, fara spitale?

Dupa sapte ore de investigatii medicale efectuate de doua comisii medicale, presedintele Traian Basescu a parasit, luni seara, Spitalul Elias. Ministrul Sanatatii a declarat ca rezultatele analizelor arata ca seful statului trebuie operat de urgenta. Conform Adrianei Saftoiu, presedintele a decolat spre Austria in jurul orei 22.30, pentru a fi operat intr-o clinica particulara.
Traian Basescu a renuntat la interventia pregatita la Spitalul Universitar la sfatul comisiei medicale constituite la nivelul Ministerului Sanatatii. Surse medicale au declarat ca presedintele a optat pentru operatia in strainatate pentru a scapa de dispute si pentru ca nu era multumit de conditiile asigurate in tara. (HotNews)

Chintesenta subconstientului colectiv al acestui popor, cum s-a autodefinit domnul Basescu, are dreptul sa se opereze unde vrea el. Cu sanatatea omului nu e de gluma.

Problema este ca nu cumva boala presedintelui sa fie mai grava. Sa fie altceva in afara de hernia de disc.

Pentru ca daca e mai grav si nu se poate opera in Romania, situatia se complica.

Dar, vedeti, deja incep speculatiile. Deja operatia asta se transforma in joc politic.

Pentru ca pot sa apara intrebari de genul: “Oare chiar e bolnav? Oare chiar trebuia operat, sau se face?”

Sorin Oprescu anuntase luni ca Basescu va fi operat in cursul noptii, la Spitalul Universitar. Seara, dupa decolarea aeronavei prezidentiale, Sorin Oprescu a declarat ca presedintele ar fi beneficiat in Romania de aceleasi conditii medicale de care va beneficia si in strainatate.

Si totusi, de ce nu s-a operat Basescu in Romania, din moment ce poporul ar fi vrut asta? Si-o fi dat seama ca e trecut de 4 ale lunii si nu mai are sanse la retete compensate? N-o fi avut bani de spaga la doctori, brancardier si asistenta? N-o fi avut timp sa ajunga la medicul de familie ori s-a temut ca nu vor gasi medicii un formular de ala de tip nou pentru concedii medicale?

O intrebare asemanatoare o pune si lulutza.

Alte titluri