De ce s-a suparat Romica pe Sosu?

Viceprimarul Bacaului, Constantin Scripat a convocat luni o conferinta de presa in care a anuntat, printre altele ca municipalitatea va sanctiona firma de salubritate pe motiv ca nu si-a facut treaba. Detalii pot fi citite aici.

Pare o chestie obisnuita in care o municipalitate responsabila ia o masura normala in relatia dintre un prestator de servicii (firma SOMA) si un finantator (municipalitatea).

Se spune ca Sechelariu, cand pierdea la poker in fata lui Constantin Sosu – patronul firmei SOMA, care-i era si cumatru – strangea a doua zi inspectorii din Primarie si-i punea sa caute ghenele de gunoi. Era imposibil sa nu fie gasite cateva la care gunoierii sa nu fi ajuns inca.

Ce sanctiuni mai dadea atunci Primaria firmei SOMA, sa se invete patronul sa mai castige la poker.

Dar, vai, patronul de la SOMA are si un ziar. Si, vai, ce vedem aicea, ziarul in cauza nu vrea cu nici un chip sa inteleaga ca primarul este in acelasi partid cu patronul. Si ziarul se incapataneze sa prezinte o alta realitate decat cea pe care Romica [Stavarache] ar dori sa o infatiseze.

Mai grav, ziarul in cauza a publicat cateva articole nu foarte magulitoare la adresa primarului si a anumitor practici ale acestuia, practici care seamana foarte mult cu unele blamate de actualul pe vremea in care nu era inca.

Si ce face primarul? Pai, cam ce facea si predecesorul. Ii impusca amenzi lu Sosu. Dar nu direct, ci prin interpusi, in dulcele stil clasic cu care ne-a invatat nea’ Romica. Sa fie primit!