Ce se mai intampla

0
31

Ziarul Atac nu mai apare. Averea sustine ca din cauza unui articol cu Mutu, articol care nu prea aplacut finantatorului. Se pare ca cei de la Atac au sarit cam multisor calul de data asta.

“Cafeaua cu sare” premiata de APTR – Emisiunea matinala a Danei Deac, “Cafeaua cu Sare” (Antena 3) a primit marti premiul pentru 2005 din partea Asociatiei Profesionistilor din Televiziune si Radio.

Mda, eu imi amintesc de o emisiune de-a doamnei Deac in 2004, an electoral, cand se dadea lupta intre fostul primar si actualul, sprijinit de Antena. Era o ancheta despre asfaltarile din Bacau si aparea din cand in cand in imagine, ca un laitmotiv, o groapa, aceeasi groapa langa niste sine de tramvai. Nu discut fondul emisiunii, doar ca tare as fi vrut s-o intreb pe tanti Deac daca atunci cand a fost in Bacau (daca o fi fost) care tramvai l-a luat: pe ala cu cai sau pe ala suspendat? Ca in Bacau inca nu s-au bagat tramvaie.

Basescu a “debransat” de la bugetul de stat mai multe ziare
Traian Basescu a taiat o publicitate de 65 de milioane de euro “oferita” de stat unei anumite parti a presei. Asa a explicat consilierul prezidential, Claudiu Saftoiu, atacurile sustinute de o parte a presei la adresa presedintelui Romaniei. Saftoiu a recunoscut insa ca atat presedintele cat si jurnalistii s-au departat de cadrul unei relatii normale intre cele doua institutii.

E interesant mecanismul prin care presedintele ar fi putut face o asemenea manevra dat fiind faptul ca el nu poate controla activitatile Guvernului. Tehnic vorbind. Ma indoiesc de faptul ca Presedentia poate face o asemenea achizitie de publicitate, deci “statul” de care se vorbeste poate fi Guvernul. Si aici comanda, inca, Tariceanu. Deci presa “aservita” care a ramas fara publicitate ar fi trebuit sa se ia de Tariceanu. Ceva nu se leaga.

MEDIA INDEX – afla cine iti da stirile – Vrei sa afli cine iti da stirile? Vrei sa afli cine ce detine in presa romana? Vrei sa afli ce alte interese economice au proprietarii de media? Afli din doua-trei click-uri pe www.mediaindex.ro. Centrul pentru Jurnalism Independent, a lansat miercuri portalul MEDIA INDEX, prima baza de date online a companiilor de presa din Romania.

Buna initiativa, pacat ca inca incompleta. Sau neadusa la zi.