Cu ce se mai ocupa ONG-urile

0
28

“Animalele sunt prietenii mei si eu nu-mi mananc prietenii”. Sub acest slogan, cateva ONG-uri, in lipsa de probleme mai dificil de rezolvat, si-au propus sa sensibilizeze poporul asupra binefacerilor vegetarismului.

Pe data de 18 mai Asociatia Aqvarius alaturi de alte ONG organizeaza actiunea “Animalele sunt prietenii mei si eu nu-mi mananc prietenii” (G.B. Shaw) – alternativa vegetariana si naturista. Obiectivul actiunii consta in promovarea alternativei vegetariene si a respectului fata de
vietuitoare si mediul inconjurator.

Actiunea are loc joi, 18 mai, orele 17.00-22.00, la fantana de la Universitate (Arhitectura) din Bucuresti.

Cu ce se vor ocupa? Vor proiecta niste filme, probabil despre cum sa faci friptura de leustean si gratar de coaja de portocale; vor strange semnaturi pentru infiintarea unui club vegetarian precum si “discutii cu cei interesati despre ce presupune renuntarea la carne si alegerea hranei vegetariene naturiste

Cat e gluma-i panarama, dar mi se pare ca au depasit limita. OK, as putea veni cu argumentul populist ca in tara sunt atatia oameni care nu au ce manca si ei militeaza pentru ca “animalutele” sa nu mai fie mancate.

Dar o sa folosesc alt argument: mie, unele animale nu-mi sunt prietene. Porcul, de exemplu mi-e dusman traditional si vreau sa-l mananc. Pestele, pasarile (in ciuda aviarei), chiar si vacutele (fie ele si mov), la fel.