Romanii compromit gripa aviara

Reporteri in zona de carantina cu gripa aviara
Gripa aviara ca spectacol mediatic (foto:REUTERS/Bogdan Cristel)

Stiti de ce gripa aviara n-o sa mai faca multi purici in Romania? Pentru ca e tratata cu indiferenta si are si virusul asta mandria lui.

Dincolo de banc, am vazut niste filme americane (ce-i drept fictiune) cu virusi scapati de sub control, care infecteaza multi – multi oameni si iese armata si ii baga la carantina, ba ii mai si impusca pe aia care vor sa fuga din focar.

Bine, si dupa aia vine batausu’ ala de Steven Seagal care gaseste o planta cu care indienii vindecau bolile si ii pune pe soldati sa culeaga flori si sa le arunce din elicopter sa faca virusatii ceai. Bullshit.

Care e diferenta dintre cum actioneaza Garda Nationala in filme si cum actioneaza intr-un scenariu in care nu apara poporul de niste teroristi despre care numai Georgica Bush stie ca vor veni s-a vazut la New Orleans. (Pentru cititorii nostri manelisti, fac precizarea ca ma refer la cazul distrugerilor facute de uraganul Katrina).

Totusi, carantina unui focar de infectie ar trebui sa se faca cu o foarte mare atentie. Nu asa cum se face la noi.

Din intamplare am butonat pe niste canale TV si am vazut scandalul de tot rasu’ curcilor intre primari de sectoare, agenti sanitari, jandarmi si populatia claustrata (o fi cauvantul asta in dictionar?!).

Concluzie: Au reusit romanii sa compromita comunismul, capitalismul, de ce nu ar fi in stare sa compromita si gripa aviara?!