In aceeasi oala

cd-uri si dvs-uri distruse

Un articol din Cotidianul vine sa bulverseze si mai mult perceptia operatiunii Gramofonul. Nu despre articol o sa ma intreb eu ci de poza ce-l insoteste, poza luata la una din operatiunile desfasurate cu mult tam-tam si presa mai demult, cand politia spirituala maruntea CD-uri cu buldozeru.

Daca te uiti mai bine in poza vezi cateva chestii care seamana cu niste “salamuri” de CD-uri sau DVD-uri blank. Culmea, chiar asta sunt pentru ca-s impachetate inca in ambalajul original.

Si vine intrebarea existentiala: De ce sunt distruse si CD-urile (sau DVD-urile) blank? Ce vina au?

Si ma intreb si eu ca omul: oare militia spirituala nu poate face deosebirea dintre un CD copiat (asa-zis piratat) si un CD blank fara nimic scris pe el?

Pai daca-i asa eu ma tem ca si in privinta userilor se procedeaza la fel: la gramada, bagati toti in aceeasi oala ca sa dea bine la presa si la UE.

Stupizi.

_____________________________
Foto: Cotidianul

2 COMENTARII

  1. exact omule. hai sa fim seriosi ma, oare basescu sau irinel columbeanu o folosi acasa windows xp original? daca toti programatorii (dau un exemplu), care lucreaza cu produse microsoft ar cumpara suita visual studio care costa in jur de 4000 de $ ar mai fi angajati intr-o firma care ii plateste cu 200EURO? ganditi-va putin fratilor. traim intro societate a prostiei. 99.99% din oamenii din tara noastra folosesc software nelicentiat.
    astea sunt doar figuri; le sugem degetele de la picioare alora de afara

  2. Nu stiu de ce, dar eu sunt de acord cu folosirea softwareului nelicentiat pentru home-useri, asa cum este in Austria. Insa cred ca facem o mica confuzie… operatiunea “Le Gramofon” nu a luat in vizor utilizatorii de soft pirat (cum zicea si Alex… 99,99% dintre romani), ci cei care comercializau copii pirat de soft, muzica si filme (aka “Baitetii de la Sf. Gheorghe” – pentru cunoscatori). Cu asta sunt de acord. Sharing is Caring, dar Selling is Stealing. Probabil ati observat ca au zis ca au gasit la fiecare acasa “echipamente de multiplicare”.

    Asa ca nu vor avea nimic de impartit cu noi, cei mici si multi, care nici prin cap nu ne trece sa comercializam softuri sau alte produse ORDA/BSA ilegale, ci cu cei care fac asta pentru bani, bani multi.

    Asa ca… linistiti-va cu Gramofonul asta.