Cu arma la dus

Gratie Gradinii cu doi nuci am gasit niste fotografii foarte interesante: gagici care fac armata. In Israel.

Diferenta dintre noi si ele e ca, daca pe noi abia ne asteptau sa ne intoarcem de pe campul de instructie ca sa ne ia kalashnikoavele si sa le puna in rastel, ele fac inclusiv dus cu arma. Se vede in poza.

Nu ca mi-ar fi lipsit sa fac dus cu AK-47 sau sa ma duc la crasma cu puscociu’ la spinare (desi, he – he, am fost odata – da’ atunci veneam din poligon, soare, caldura, noi cu metal fierbinte in carca, am oprit la o crasma sa bem o bere rece). Ma gandesc la responsabilitate.

Fetele astea stau toata ziua cu arma langa ele, dorm cu arma in pat pentru ca asta e situatia.

La ei cand se da alarma nu cred ca mai sta sergentul cu registrul: semneaza ca ai primit pusca; urmatorul, si tot asa pentru toata compania de 100 de oameni.

Ei sunt intr-un razboi perpetuu. Si asta i-a responsabilizat.

Sa nu faca glume proaste cu puscoacele. Ca nici nu stii cand percuteaza si dupa aia degeaba te lamentezi cu “n-am vrut, am uitat sa asigur arma, ne jucam”…

Pe noi, cat eram de TR-isti, nu aveau curajul nici macar sa ne lase nesupravegheati in unitate intr-un week-end. Daca ne-ar mai fi lasat si cu armele pe mana, cred ca s-ar fi umplut patronii de crasme din jurul unitatii de pistoale mitraliera.

Cu arma la dus

Cu arma la dus

Cu arma la dus

Cu arma la dus

Mai multe poze aici.

1 COMENTARIU

  1. La treaba asta e o singura explicatie. La ei esti permanent in pericol sa te impuste careva(ca militar) , la noi nu, si de aceea militarii nostri se mai impusca si singuri…… Sau om fi noi romanii mai slabi de inger si cedam repede psihic….. Sau la ei e pur si simplu munitia mai ieftina…asa ca n-ar fi nici o problema……sau o gramada de alte explicatii la fel de putin plauzibile ca si cele de mai sus…
    PS…sunt tare curios daca si la ei in dusuri se fac “glume” ca si la noi…….:)))))))