Da’ ei au platit drepturi de autor?

2
24

pnl-pirateaza-mascota-campionatului-mondial-de-fotbal.jpgIn plin scandal al Operatiunii Gramofonul, PNL tipareste niste fluturasi cu meciurile Campionatului Mondial de Fotbal. Pe care apare leutul Goleo, mascota oficiala a campionatului Mondial, si care, teoretic si legal, nu poate fi folosita fara acordul titularilor de copyright.

Cum PNL, cat o fi el de partid aflat la guvernare, nu cred sa fie partener oficial al Campionatului Mondial ca Adidas sau Yahoo!, nu pot decat sa presupun ca a piratat mascota oficiala.

Ca sa primeasca dreptul de a pune mascota pe produsele lor, cei 15 sponsori oficiali au platit cate 40 de milioane de euro.

Alti sase sponsori “nationali”, in frunte cu Deutsche Bahn, au contribuit la bugetul FIFA cu cate 13 milioane de euro.

Daca tot e sa vorbim de piraterie, de proprietate intelectuala, de steguletele Uniunii Europene, sa vorbim pe bune. Si sa trecem la fapte. De la vladica la opinca.

O mascota folosita fara permisiunea proprietarului de copyright nu e mai putin ilegala decat copierea unui fisier .mp3 sau .avi pentru care nu ai dreptul de autor.

Ce ziceti, se baga mascatii in treaba asta?

2 COMENTARII

  1. Nu conteaza ca e comercial sau necomercial. Daca eu am, sa zicem, un ONG care se ocupa de strangera de fonduri pentru veveritele deranjate de poluare si fac fluturasi cu care incerc sa conving lumea sa dea bani si pun pe pliante poze cu Nadia Comaneci (de ex.) fara acceptul ei?…

    Nu m-am folosit ilegal de imaginea cuiva pentru a obtine un folos, chiar dac pentru o cauza nobila?

    In cazul de fata e clar ca se incearca o miscare electorala.