LX.ro se sperie de MAE

5
26

…da, e vorba de Ministerul Afacerilor Externe, care a reusit performanta de a inchide un site numai cat s-a strambat la firma care-l gazduia. LX.ro, pe numele ei.

Daca hipopotamii de la MAE reusesc numere de scamatorie de acest gen numai incruntandu-se oleaca, ne putem imagina ce vor fi putand sa faca cei de la MAI, de exemplu.

Si, nu, site-ul nu era porno, nu era warez, nu continea imagini cu pedofilie.

Era doar un pamflet. Adica pe site se facea misto de Ministerul Afacerilor Externe.

Ca si cum ar mai fi necesar sa fac altii misto de MAE, cand angajatii ministerului sunt primii care fac misto. De ei insisi, de tara, de noi toti.

Site-ul se numea mae.haos.ro iar creatorul sau a primit urmatorul mesaj de la LX.ro:

“webmaster@…” wrote:
Buna ziua!

Va informam ca in urma solicitarii venite din partea Ministerului Afacerilor Externe, am fost nevoiti sa va suspendam contul mae.haos.ro.

Este posibila ca la solicitarea scrisa venita din partea MAE sa punem le punem la dispozitie toate informatiile de care dispunem despre contul mae.haos.ro.

Echipa LX.ro

Concluzia? In afara de faptul ca un minister, oricare ar fi el, nu are dreptul sa ceara si sa primeasca informatii personale despre un anumit detinator de site web (doar anumite organe de urmarire penala o pot face), solutia este sa gazduiti pe servere externe Romaniei.

Eventual in State, unde dupa cum spunea cineva pe Freeex, se aplica Primul Amendament (ala cu dreptul la opinie).

Later edit: Am aflat de existenta unei adrese, www.mae-ro.org/, unde exista un print screen al site-ului sters.

5 COMENTARII

 1. Cel putin la nivel teoretic, eu cred ca nu risti nimic. Bine ca te-ai gandit sa-l faci pe blogspot si nu in Ro. Desi, daca-mi aduc aminte bine si Yahoo si Google “colaboreaza” cu autoritatile. Mult prea usor. (vezi cazurile din China).

  In Ro inca e roscant sa vorbesti impotriva UE. Risti sa fii catalogat tradator de tara si popor.

  Cat despre “baieti”, nu-i pictezi inhamati la car?

 2. Mda. Ni se tot spune ca la revolutie lumea a murit ca sa traim mai bine. E oare mai bine? Nu vb de salarii etc etc.
  Strict la subiectul de mai sus: cu ce drept vine ministerul si cere desfiintarea unui site? Unde mai e libertatea cuvantului? In fond (din print screenul vazut), oamenii prezentau faptele, nu le inventau. Prin desfiintarea (sau cererea de desfiintare) a site-ului, ministerul respectiv a demonstrat un singur lucru: oamenii aia au dreptate iar noi (respectiv oamenii de acolo) nu vrem sa se afle.
  Traiasca incompententa! Hai Romania (eu cu prima ocazie emigrez).
  V-am lasat, numai bine.