Smecheria cu trecerea Registrului la Camerele de Comert

Smecheria e foarte simpla: marii “capitalisti” din fiecare judet fac parte din staff-ul Camerei de Comert locale. Daca-l obligi pe orice patron, cat de mic, sa-si depuna toate datele firmei la Registrul de pe langa Camera de Comert, fii sigur ca “marele capitalist” va sti totul despre concurenta sa.

Asta, una la mana. Nu mai vorbesc de toate taxele care vor intra in buzunarele flamande ale Camerelor de Comert. Care, pana la urma, sunt niste structuri private. Niste ONG-uri care vor avea pe mana toata baza de date a economiei, pe care o vor folosi dupa bunul plac.

Nu pot sa uit anii de dinainte, cand Registrul Comertului de pe langa Camera de Comert Bacau refuza sa dea date despre afacerile unor persoane pe motiv ca oamenii respectivi au dreptul la intimitate.

Chit ca erau ditamai sefii de institutii care derulau afaceri cu propriile firme semnand si la vanzator si la cumparator in acelasi timp.

Dupa saptamini de aminari si dispute, deputatii au adoptat marti Legea Camerelor de Comert. Controversatul act normativ a fost motiv de rafuiala intre PNL si PD, a carui miza este patrimoniul de circa 10 milioane de euro al Oficiului National al Registrului Comertului.
HotNews