Diferenta dintre ieftin si bun

  4
  35

  Diferenta dintre francezi si americani este ca primii mananca bine in timp ce americanii mananca ieftin. Cel putin asa ne spune un studiu. Cica americanii vor sa vada in farfurie cat mai multa mancare in timp ce francezii se multumesc cu mai putina dar sa fie de calitate.

  Obsesia pentru marime a americanilor se observa si in faptul ca alimentele din supermarketurile lor sunt ambalate in cantitati mai mari decat in Franta. Si efectul se observa: americanii au cel mai mare procent de populatie obeza din lume.

  Uneori nu trebuie sa mananci mult ca sa te saturi; cel mai adesea o portie mai mica, dar pregatita cu mare grija si mancata fara pic de graba valoreaza mai mult decat un munte de mancare fara sa si ingrase.

  “Parvule, mananca incet” – era o lectie din Abecedar. Mancarea are filosofia ei; daca stii sa o intelegi te va intelege.

  Nu trebuie ca o pulpa de pui sa traga prea mult la cantar ca sa fie foarte buna: daca este bine facuta, frumos insotita de tot felul de garnituri, va satura si cel mai flamand stomac.

  Ia incercati sa puneti langa pulpa scoasa de la cuptor o lingura de orez fiert, o lingura de ciuperci cu smantana, o lingura de boabe de porumb iar alaturi o salata de varza! Sa vedeti ce o sa mearga paharele de vin rosu!

  4 COMENTARII

  1. Pai asta e definitoriu pentru americani.

   Ce imi vine acum in minte ca inca un exemplu: masinile … mari si indiscutabil proaste. Sau la cele bune, au nevoie de motoare cu volum dublu pentru aceleasi performante fata de un motor european sau asiatic. Dar nu cred ca se chinuie sa le faca la fel (chiar daca nu imi plac, cred totusi ca in stare ar fi) pentru ca nu le-ar cumpara nici un american … singura unitate prin care ei masoara ceva (mancare, masini) e volumul …

   … imi pare rau pentru ei ca nu sunt in stare sa guste deliciul unei mici portii de ceva exceptional

  2. retarded dumbass whos never been to america and never will because he cant get a visa. but ill bet you anything youd shut the hell up and wouldnt be able to stop telling yourself how great america is if you spent a week here. so give me a break, and go back to your poor meaningless life – I’ve seen how you maggots live in that armpit of a country.