Ce poti face cu fasolea verde

    Verde, e un fel de a spune, ca e galbena toata ziua. Si scumpa de innebunesti. Am gasit cu “numai” 35.000 in piata desi, cica, daca as fi asteptat pana la inchidere, cand pleaca lumea, as fi luat si cu 20.000 chilu.

    Deci: doua maini de pastai au aterizat in oala de ciorba. Alaturi de ceapa, loboda, cartofi, patrunjel, leustean si un ardei gras. Plus doua rosii.

    S-au fiert in voie si am mai adaugat cateva lingurite de delicat si niste bors, catre final. La sfarsit, inaintea ultimului clocot am aruncat in oala si niste suc de rosii. Si gata.

    Apropo, patrunjelul si leusteanul nu se pun chiar de la inceput.

    Cand se raceste, borsul asta de legume merge numai bine cu ceapa.

    Celelalte pastai au aterizat intr-o alta oala, in care s-a pus mai intai niste ceapa la calit. Am pus apa cat sa cuprinda pastaile si le-am lasat sa fiarba pana s-au saturat (cu niste delicat).

    Dupa ce s-au inmuiat, iar apa s-a vaporizat aproape toata, s-au pus in farfurie stropite cu smantana proaspata.

    Azi trebuie sa cumpar altele…