Mda, „galceava in bucatarie” te poate duce cu gandul la „Razboi in bucatarie” a lui Rasvan Popescu (parca), dar nu e chiar asa de profund :). M-am gandit ca mai sunt neinitiati care ar dori sa guste din „vasta” experienta a unui prea gurmand individ, nevoit sa se lupte cu cratitele si oalele de la varste fragede (adica din facultate). (Desi prima inghetata de cacao am facut-o pe la 14 ani).
Era si asta o metoda de agatat. Era una sa-i spui: „hai la mine in camera si-ti spun acolo ceva important” si alta sa-i zici: „hai sa gusti din friptura de iepure cu lamaie pe care am facut-o, o minunatie…”.
Bine, ca in camin, delicatesele erau fasolea si cartofii prajiti; dar asta nu inseamna ca nu poti face o adevarata arta a servirii boabelor de fasole cu ciolan.
Cel mai greu a fost la tranzitia catre ciorbe. Greu a fost pana sa ma pornesc; dupa aia mi-am dat seama ca e foarte usor.
Smecheria e sa faci taietei de casa cu un ou si faina. La o ciorba de pasare daca nu-i pui taieteii astia, s-a dus naibii tot fasonul. Unde mai pui ca daca folosesti fidea poti avea surprize neplacute: se ingroasa ciorba si se albeste.
Nu sunt un traditionalist: fac, de ex., ghiveci cu legume congelate. Si iese foarte bun pentru ca nu respect reteta de pe punga. Inainte de a pune legumele le fiert prajesc niste (multa) ceapa si apoi arunc mai multi cartofi si pun legumele la o fiertura mica si apoi juma de ora la cuptor,
TIP: Ghiveciul asta e mai buna a doua zi.
Acum ma asteapta acasa o tocanita de piept de pui cu ciuperci in smantana. Asta cere neaparat mamaliga. Reteta e o combinatie intre puiul cu smantana si ciupercile cu smantana.
S-aveti pofta !