Galceava in bucatarie

    Mda, “galceava in bucatarie” te poate duce cu gandul la “Razboi in bucatarie” a lui Rasvan Popescu (parca), dar nu e chiar asa de profund :). M-am gandit ca mai sunt neinitiati care ar dori sa guste din “vasta” experienta a unui prea gurmand individ, nevoit sa se lupte cu cratitele si oalele de la varste fragede (adica din facultate). (Desi prima inghetata de cacao am facut-o pe la 14 ani).

    Era si asta o metoda de agatat. Era una sa-i spui: “hai la mine in camera si-ti spun acolo ceva important” si alta sa-i zici: “hai sa gusti din friptura de iepure cu lamaie pe care am facut-o, o minunatie…”.

    Bine, ca in camin, delicatesele erau fasolea si cartofii prajiti; dar asta nu inseamna ca nu poti face o adevarata arta a servirii boabelor de fasole cu ciolan.

    Cel mai greu a fost la tranzitia catre ciorbe. Greu a fost pana sa ma pornesc; dupa aia mi-am dat seama ca e foarte usor.

    Smecheria e sa faci taietei de casa cu un ou si faina. La o ciorba de pasare daca nu-i pui taieteii astia, s-a dus naibii tot fasonul. Unde mai pui ca daca folosesti fidea poti avea surprize neplacute: se ingroasa ciorba si se albeste.

    Nu sunt un traditionalist: fac, de ex., ghiveci cu legume congelate. Si iese foarte bun pentru ca nu respect reteta de pe punga. Inainte de a pune legumele le fiert prajesc niste (multa) ceapa si apoi arunc mai multi cartofi si pun legumele la o fiertura mica si apoi juma de ora la cuptor,

    TIP: Ghiveciul asta e mai buna a doua zi.

    Acum ma asteapta acasa o tocanita de piept de pui cu ciuperci in smantana. Asta cere neaparat mamaliga. Reteta e o combinatie intre puiul cu smantana si ciupercile cu smantana.

    S-aveti pofta !