Cand m-au sechestrat in Banca

  1
  35

  Sa fi fost prin 2000, cand a cazut FNI-ul si se daduse atacul media la BCR. M-a trimis intr-o zi seful meu la sediul Bancii de pe 9 Mai sa aflu ultimele noutati si eu n-am avut ce face si am fotografiat cum carau sacii cu bani. Imediat au tabarat pe mine sa-mi confiste filmul de la aparatul digital…

  Totul a pornit de la o confuzie: eu trebuia sa-l gasesc pe purtatorul de cuvant care se afla, cica, intr-un birou pe la etajul 1 insa nu l-am gasit. Tot ma roteam prin zona, vad deodata agitatie mare si cativa oameni in uniforma, cu arme automate, cum tarau niste saci mari, banuiam eu, plini cu bani.

  Sacii ii adusesera de la BNR sa astampere foamea de bani a celor care, panicati de telefoanele anonime care-i anuntasera ca BCR va da faliment, venisera sa-si strice depozitele.

  Ca orice reporter fara prejudecati 😉 am tras cateva cadre cu digitalul (era parca un SONY, printre primele modele cat de cat accesibile, orcium costase redactia niste bani bunisori). Pana ma vede unul dintre gardieni.

  Eu eram inca la etajul I (e un fel de cupola acolo, cu balcoane circulare).

  Imediat urca 2-3 zdrahoni dupa mine si unu mai pispiriu urla: Luati-i filmu’, luati-i filmu”…

  Mi-am bagat aparatul in san si am dat si eu din clontz.

  N-au pus mana pe aparat insa m-au luat de o aripa si m-au dus intr-un birou unde m-au lasat singur, cu paza la usa.

  Fotografiasem BANII… O imensa erezie.

  (Paranteza: o poza cu sacii de bani ar fi fost cea mai ieftina si mai buna publicitate pentru ei; lumea ar fi vazut ca au bani si nu se duce banca de rapa)

  Dupa un sfert de ora (circa) si dupa ce am incercat sa ies din birou si nu mi s-a dat voie am inceput sa-mi sun colegii. (noroc de faptul ca-mi luasem mobil – ce vremuri – un an am platit la el rate la serviciu – un Ericson GA 628)

  Si bine am facut; ca daca nu venea corespondenta PRO TV sa se intereseze de soarta mea, nu stiu ce ar fi avut de gand sa faca cu mine 🙂

  A urmat un dialog aproape absurd:

  -Am auzit ca ati sechestrat un coleg de-al nostru…
  -Noi? Nuuuu, Doamne fereste!
  -Pai mi-a spus la telefon ca-l tineti inchis…
  -Nuuuu, poate sa plece, l-am rugat sa astepte ca nu puteam sa-i dau interviul chiar cand a venit…

  1 COMENTARIU