Kosovo si Liban – paralele inegale

0
35

Cand trupele armatei regulate sarbe au patruns in Kosovo unde un grup de insurgenti inarmati a inceput sa atace administratia, sa provoace atentate si sa ucida politistii, comunitatea internationala s-a revoltat. Cand Israelul ataca o alta tara si ucide zeci de civili, imediat sare Bush si spune ca Israelul are dreptul sa se apere.

In Kosovo, membrii UCK au fost considerati “luptatori pentru libertate”. Chiar daca lupta lor consta in atentate menite sa determine populatia sarba (minoritara in provincie) sa plece.

A crater is seen next to planes on a runway after Israeli warplanes targeted the Rafik Hariri International Airport, in Beirut, Lebanon, Thursday, July 13, 2006. (AP Photo/Hussein Malla)

A crater is seen next to planes on a runway after Israeli warplanes targeted the Rafik Hariri International Airport, in Beirut, Lebanon, Thursday, July 13, 2006. (AP Photo/Hussein Malla)”


In Liban, insa, Hezbollah este considerata de SUA si Israel drept o grupare terorista. Pentru ca se ocupa de atentate. Scopul: trupele israeliene de ocupatie sa paraseasca Libanul.

Glorificam faptele de arme ale maquisarzilor francezi, dar, potrivit definitiilor date azi de SUA, ei erau teroristi. Pentru ca pregateau atentate contra trupelor germane de ocupatie, nu erau inrolati intr-o armata regulat, nu aveau uniforme si nu tineau armele la vedere.

Pana la urma, un grup inarmat primeste investitura ca “terorist” sau “luptator pentru libertate” din partea celui mai puternic in manipulare.

In anii ’80 mujahedinii care luptau contra trupelor sovietice (de ocupatie) erau “luptatori pentru libertate” si intreaga lume libera ii glorifica.

Astazi, aceiasi mujahedini (numiti acum talibani) sunt teroristi pentru ca lupta impotriva triupelor (de ocupatie) americane.

Lumea intreaga este indignata cand un arab sinucigas detoneaza o bomba si omoara cati civili prinde in raza de actiune.

Aceiasi lume se ascunde si tace cand o bomba israeliana omoara o mama si 10 copii intr-un raid aerian impotriva unei tari incapabila sa se apere.

Serbia a fost bombardata de NATO pentru ca si-a trimis trupele sa lupte contra a cea ce ei numeau teroristii UCK.

Israelul nu va fi niciodat bombardat de NATO pentru ca a omorat civili libanezi.

Tot Libanul va fi bombardat pe motiv ca Hezbollah a rapit doi soldati din trupele de ocupatie…