�Drole de guerre� in Orient

israel ataca liban

Pretexte pentru declansarea razboaielor se gasesc sau se fabrica. Nemtii au imbracat niste detinuti in uniforme poloneze si iau pus sa atace un post de radio german. Dupa ce i-au impuscat pe toti, au avut motiv sa atace Polonia.

Dupa asasinarea Arhiducelui Franz Ferdinand, mostenitorul tronului Austro-Ungar, la Sarajevo, in 1914, Serbia primeste un ultimatum conceput in asa fel incat sa nu fie acceptat.

Cu toate acestea, toate conditiile sunt acceptate de Serbia, in afara de cea care prevedea ca in Belgrad politistii sarbi sa fie inlocuiti cu politisti austrieci. Motiv suficient pentru ca Austro-Ungaria sa declare razboi Serbiei.

Doi soldati israelieni sunt rapiti (facuti prizonieri) de Hezbollah. Fara sa incerce o negociere Israelul ataca nu Hezbollah, ci Libanul. Omoara soldati libanezi, civili libanezi, copii libanezi.

Azi dimineata trupele israeliene au intrat pe teritoriul libanez. Iar.

Apropo, ce se mai aude cu caporalul israelian rapit in Fasia Gaza de palestinieni?

Israeli ground troops enter Lebanon

JERUSALEM – Israel declared Tuesday it was ready to fight Hezbollah guerrillas for several more weeks, raising doubts about international efforts to broker an immediate cease-fire in the fighting that has killed more than 260 people and displaced 500,000. The military said early Wednesday it sent some troops into southern Lebanon in search of tunnels and weapons.

______________________
Drole de guerre s-a numit “razboiul ciudat” purtat de Franta imediat dupa ce Germania a atacat Polonia. Aliata Poloniei, Franta declara razboi Germaniei dar se multumeste sa mobilizeze rezervistii si sa maseze trupe la granita. Nicio ofensiva, niciun plan de atac, nimic.

Dupa ce au rezolvat afacerea poloneza, nemtii isi muta trupele si atentia spre Franta. In cateva zile fortele germane surclaseaza armata franceza dezorientata.

1 COMENTARIU

 1. Pretexte de razboi?

  Eu sunt in Israel de la virsta de 13 ani, din 1965.

  Am impresia ca ne invinuiesti pe noi (israelienii) ca suntem cei care cautam nod in papura doar ca sa varsam ceva din singele copiilor, sotilor, tatilor si familiilor noastre in general.

  De asemenea, am impresia ca foarte putin cunosti despre noi si istoria conflictului de aici.

  Ai scris:
  “…Doi soldati israelieni sunt rapiti (facuti prizonieri) de Hezbollah. …”

  “Incidentul” a inceput cu bombardarea asezarilor civile israeliene de-a lungul granitei cu Libanul de catre Hezbollah, ca o diversiune care sa permita rapirea soldatilor. Asa ca nu e vorba de o simpla actiune militara contra altei armate, ci de un atac , ca multe altele in anii trecuti in general si in ultimele luni in special, contra asezarilor civile.

  Gresesti cind numesti soldatii rapiti “prizonieri de razboi”. Hezbollah, nu e o armata oficiala a unui stat independent recunoscut de celelate state. El e o militie aflata pe teritorilul unui stat independent (Libanul) existind si actionind contrar rezolutiei ONU 1559. Hezbollah e o organizatie terorista care a efectuat si pare ca v-a continua sa efectueze actiuni teroriste in toata lumea, sustinuta din toate punctele de vedere doar de Iran si Siria, dar, conflict de granite avem doar cu Siria care pastreaza linistea de-a lungul liniei de incetare a focului cu noi.

  In continuare scrii:
  “…Fara sa incerce o negociere, Israelul ataca nu Hezbollah, ci Libanul. Omoara soldati libanezi, civili libanezi, copii libanezi…”

  Cu cine sa negociem? Cu o organizatie terorista? Adevarat ca in trecut am negociat, indirect, multii din noi crezind ca a fost o greseala …pofta lor a crescut si ei continua sa rapeasca soldati si civili ca sa ne santazeze. Inteleg ca ai fi preferat sa nu atacam Libanul ci Hezbollah, dar dupa cum am scris ei nu sint stat, nu isi au propriul teritoriu. Pe de o parte, partea “militara” a lor e parazitara in Liban, pe de alta sunt partid politic cu reprezentanti in parlamentul si guvernul Lebanonez..
  De ce sa negociem? Ca sa eliberam teroristi judecati in mod legal? Cei detinuti la noi sint teroristii (o parte femei si copii) care au produs mii de victime intre civilii si copii nostri, sau care erau in drum spre locurile publice cu intentia sa se sinucida, explodind in mijlocul populatiei, omorind cit mai multi civili si copii?

  Soldatii libanezi nu ar fi fost atinsi daca nu ar fi cooperat cu organizatia terorista Hezbollah, fapt care inculpa si guvernul Lebanonez de complicitate cu organizatia terorista Hezbollah. Si la noi au murit oameni, si spre parerea noastra de rau pare ca vor mai muri si in viitor civili si copii, ucisi de teroristii din Hezbollah si alte organizatii teroriste. Singura explicatie logica pentru faptul ca in Liban mor civili si copii e ca teroristii se ascund in spatele populatiei de acolo. Timp de ani de zile Hezbollah a ajutat civilii din Liban sa-si construiasca case cu conditia ca o camera sau subsolul, sa foloseasca ca depozit de arme si munitii sau ascunzatoare de unde pot fi lansate Katiuse. Un civil care se joaca cu focul trebuie sa ia in consideratie ca se poate frige. Cine adaposteste terorsti sau depozitele lor e complice.

  Libanul e stat independent si suveran, din cauza asta e responsabil de ori si ce se petrece pe teritoriul lui sau de pe teritoriul lui. Libanul adaposteste organizatia terorista Hezbollah, le permite sa controleze regiuni enorme din suprafata Libanului si sa ne atace, asa ca e responsabil de atacurile Hezbollah contra nostra. Libanul nu are, cel putin in ultimii 6 ani, nici o pretentie de nici un fel de la noi. De fapt singurii care impiedica semnarea unui acord de pace cu noi, asa cum e intre noi si Egipt si Iordania, e organizatia terorista Hezbollah.

  Ai mai scris”
  “…Azi dimineata trupele israeliene au intrat pe teritoriul libanez. Iar…”
  Pai daca Libanul nu ii pasa ca parazitii de pe teritoriul lor dauneaza propriilor lor cetateni si pericliteaza sanatatea pe teritoriile vecinilor, sa nu se mire nimeni cind vecinii incearca exterminarea prazitilor, din grija ptr propriile familii.

  In incheiere:
  “Apropo, ce se mai aude cu caporalul israelian rapit in Fasia Gaza de palestinieni?

  Acolo e cam aceiasi situatie ca in Liban. Autoritatea Palestiniana, conform intelegerilor din 1993 (Oslo) ar fi trebuit sa dezarmeza diferitele oreganizatii teroriste asa cum e Hamas. Asta a fost una din conditii care a permis instaurarea Autoritatii Palestiniene. Populatia palestiniana plateste aceleasi preturi, din aceleasi cauze ca si populatia lebanoneza.

  Sper ca lucrurile sint acum mai clare.

  Nanu