Politicienii

0
24

Prin 2003, daca nu ma insel, eram la Palatul Parlamentului, la un Congres PNL. La Sala Palatului se desfasura in paralel o adunare a PSD. Nastase spune la Sala Palatului ceva de PNL. Stolojan e informat si da sa-i dea replica de la tribuna din Palatul Parlametului. Numai ca are un acces urat de tuse. Doua minute cel putin “Stolo” n-a putut scoate un cuvant. Se inrosise, incerca sa bea apa, insa fara niciun efect asupra tusei.

Seara nu s-a suflat o vorba la telejurnale iar a doua zi in presa scrisa nu a aparut nimic despre incident. Si totusi, era vorba de liderul principalului partid de Opozitie.

Emil Boc nu mi-a placut niciodata. Scotea vorbele ca o mitraliera si-si dadea cu parerea pe subiecte despre care nu avea habar doar ca sa se bage in seama. Devenise inainte de 2004 un fel de “hopa-mitica” pentru ziaristii aflati in criza de subiecte. Era bun la datul din gura si facea impresie la publicul slab de inger. Acum e putin in dificultate pentru ca nu mai are pe cine da vina pentru lucrurile care merg prost.

Mona Musca. Un alt politician caruia ii placea sa se auda vorbind. Vorbea apasat, aproape scrasnind impotriva celor care fura democratia si care duc tara de rapa. Despre mafioti, despre nevoia de schimbare. Din pacate, n-a scapat nici ea de schimbare. Viata se razbuna uneori.