Societatea civila si apologetii lui Plesu

Nu stiu daca domnul Plesu a colaborat cu Securitatea. Dar stiu ca argumentele asa-zisei societati civile care incearca sa-l disculpe sunt false. Pentru ca nu mi se pare un argument valabil ceva de genul “Plesu nu poate fi banuit”, sau “am un feeling ca nu a colaborat”.

andrei plesu“Plesu e colaborator? Sa fim seriosi! Au scapat! Este o manipulare, iar Pelin ar putea fi o unealta chiar si inconstient. S-a dat mare. E o mare prostie, o ticalosie. Oricum, Plesu ar putea sa-i faca multe mizerii pentru declaratiile astea. Eu in locul lui i-as ridica acreditarea“, a conchis Manolescu.

„Plesu nu poate fi banuit de colaborare cu Securitatea, era o victima a sistemului, fusese dat afara de la locul de munca, fusese trimis la spalat sticle, Plesu era liderul generatiei lui“, a mai declarat Stelian Tanase.

Sursa: Gardianul

Materialul din Gardianul mi se pare o golaneala pusa la cale pentru o spalare de pacate a lui Plesu. Numai ca, fiind extrem de nerusita, incropeala are efect de bumerang.

Societatea civila… cuvant magic pe buzele tuturor in ultimii ani. Pe buzele tuturor care erau interesati de anumite chestii.

Societatea civila nu mai permite nu stiu ce; societatea civila nu mai tolereaza, societatea civila spune ca Plesu nu a fost colaborator al Securitatii….

Si, totusi, din cine este compusa aceasta societate civila cu veleitati de tribunal al poporului in a da verdicte?

Gardianul sustine ca, in cazul Plesu, societatea civila ar fi compusa din Nicolae Manolescu, Adrian Moraru (directorul de programe al Institutului pentru Politici Publice), directorul executiv al Transparency Internationalv Victor Alistar, Analistul politic Stelian Tanase directorul Fundatiei pentru o Societate Deschisa Renate Weber si directorul IMAS Mircea Kivu.

Asta sa fie societatea civila? Rectific: avem noi in tara societate civila si nu stiam?

Societatea civila este in Romania formata din acei prieteni ai nostri care spun ca-s independenti dar carora le dam bani ca sa spuna ca ceea ce facem noi este bine si cea ce fac adversarii nostri este “cah”, anti-european, anti-america, anti-national si anti-democratic. Eventual, anti-tanc.