Blogosfera se imbata cu apa. Rece

Exista o asa mare automultumire prin ceea ce ne place sa numim ‘blogosfera romaneasca’ incat cred ca e momentul sa mai dam jos din kilogramele de fard.

E frumos ca internetul se democratizeaza. Ca oricine isi poate face blog in care sa scrie ce vrea muschii lui si ce-i soptesc piticii de pe creier.

E foarte frumos ca blogurile se inmultesc – as spune parafrazandul pe Malthus – in proportie geometrica in timp ce potentialii cititori cresc doar in proportie aritmetica.

E frumos ca avem niste omuleti care se autointituleaza ‘a-list’ bloggeri, adica sunt extrem de mandri ca au sute de vizitatori – cititori unici pe zi.

Numai ca acele sute de cititori-vizitatori nu le intra pe blog ca sa le citeasca opiniile, articolele sau frustrarile.

Nu, prin frumoase tehnici de SEO, autorii acelor bloguri isi cosmetizeaza site-urile astfel incat sa le faca atractive pentru motoarele de cautare (ceea ce nu e un lucru rau in sine); insa nu mi se pare corect sa te compari cu un blogger care-si publica propriul sau content in timp ce tu, ‘a-list blogger’ bagi la greu videoclipuri, poze sau texte furate din alte locuri.

Din acest motiv, un blog excelent cum e al lui Cristian Banu are doar maxim 60 de unici pe zi.

4 COMENTARII

 1. Nu ma simt in stare sa apreciez care sunt acei “a-list bloggeri”, insa sunt destui care se autoapreciaza astfel. Daca i-as nominaliza as starni un taifun caruia probabil ca nu i-as putea face fata, mai ales ca, din intamplare, dupa vcum am scis intr-un post anterior, si la mine, pe tentativa de blog, ajung destui care cauta sex cu minore sau mondenitati despre Monica Gabor ori chestii similare…

 2. stai, ca mi se pare ca faci o greseala. din cate stiu eu, mai exista si persoane care prin blog-uri, fac bani din adsense si tot felu’ de reclame. in cazul asta .. se face abstractie de termenul “blog” si scopul primar al acestuia. uite, la oameni d-astia, sunt de acord sa-si promoveze blog-ul si sa foloseasca tot felul de tool-uri pentru optimizare si trafic, etc.
  oamenii astia nu cred ca au un interes prea mare pentru trafic (adica au, dar doar prin prisma faptului ca un trafic mare duce la castiguri mari). nu cred ca le pasa ca sunt “a-list bloggeri” and stuff.
  in legatura cu cristi banu .. sa fiu sincer nu stiam de blog-ul lui, dar acum ca l-am vazut, il citesc cu placere. imi dau seama ca in astfel de situatii, sunt multi oameni care intr-adevar au ceva de zis.
  cam atat .. ca incep stirile 😀
  si in alta ordine de idei .. cei care se cred “a-list bloggeri” doar pentru ca au scris despre monica gabor si acuma toata lumea cauta pe google “monica gabor” si le face trafic .. sunt niste idioti. la fel, au uitat despre semnificatia blog-ului.
  am avut un blog pe un host aiurea .. si l-am sters in cele din urma. acum am inceput alt blog, pe host romanesc. s-or dus o mare parte din vizitatori, mai ales ca am inceput sa scriu doar in romana, dar .. sa fiu sincer .. i don’t care. cei care tre’ sa citeasca .. citesc.