Televiziune. Bani. Public. Varza

Pentru ca tot e la moda aruncatul cu pietre in televiziunile care ne imbecilizeaza, ma gandesc sa lustruiesc si eu o caramida.

Stirile

Pare rau, de mult nu ma mai uit. Nu-mi place agenda stabilita de sefii departamentelor de stiri pentru ca mi se pare prea asemanatoare cu agenda stabilita de institutii gen Guvern, Presedentie, Partide.

Practic noi consumam la stiri ceea ce vor sa vedem PR-istii de la Palatul Victoria, Cotroceni si de pe la sediile partidelor. Asta pe politica-administratie. Pe evenioment, m-am saturat de sange, crime, violuri, omoruri. A, si de dosariada.

Nu stiu sa existe o emisiune buna de ancheta-investigatie. Da, sunt sub influenta filmului Insider pe care tocmai l-am vazut desi e mai vechi.

Divertisment

Imbecilitati de genul Trasniti in NATO, No comment by Monica Gabor, Jocuri la Saint Tropez. Ni ci macar la Teo nu ma uit, chit ca e mare tam-tamul acuma cu oferta de la Kanal D.

Filme

Imi banui ca pe lume exista si alte studiouri decat cele de la Hollywood. M-am saturat sa vad a n-spea oara filmele cu Mel Gibson din seria Arma Mortala. Nu ca nu mi-au placut la vremea lor, dar le-am tot vazut.

Uite, as vrea, de exemplu, sa vad Valea Lupilor – Irak, filmul cu cel mai mare buget din istoria cinematografiei din Turcia. De ce? Pentru ca nu e political correctenss: e desprer un detasament de soldati turci aflat in misiune in Irak si care a fost capturat de soldatii americani care i-au tratat ca pe niste teroristi. Filmul se bazeaza pe o intamplare reala.

Sport

Ok, nu sunt fan sport, nu-s microbist, ma mai uit la meciuri, dar stirile sportive ma omoara. Gigi a spus aia, Mircea l-a contrazis, Nasu nu stiu ce mai face, Gigi l-a scuipat, etc…

Ma gandeam ca, de exemplu, cei mai bine platiti sportivi sunt jucatorii de golf. De ce? Imi banui ca deoarece este un sport al oamenilor cu bani; transmisiunile de la meciurile de golf sunt urmarite de oamenii cu bani iar publicitatea inserata se adreseaza oamenilor cu bani, deci e mai scumpa.

Televiziunile din Romania transmit emisiuni pentru oameni inculti si fara bani iar pretul publicitatii este pe masura.