Senatul SUA, pe contrasens cu Bush

0
26

Am sustinut mereu ca razboiul din Irak a fost inutil si, mai mult, a deschis o cutie a Pandorei in Orient.

Dupa ani de cercetari iata ca si Senatul SUA ajunge la aceeasi concluzie.

Senatul american a publicat un raport care discrediteaza, unul cate unul, toate justificarile razboiului din Irak, oferind opozitiei democrate noi argumente impotriva administratiei George W. Bush in contextul apropiatelor alegeri din noiembrie, scrie AFP.

In timp ce in prezent administratia si majoritatea republicana incearca sa recastige sprijinul pentru razboiul din Irak invocand “lupta impotriva terorismului”, raportul stabileste foarte clar ca regimul lui Saddam Hussein nu a avut nici o legatura cu reteaua terorista al-Qaida, responsabila pentru atentatele de la 11 septembrie.

“Saddam Hussein nu avea incredere in al-Qaida si considera extremistii islamisti ca o amenintare la adresa regimului sau, refuzand orice cerere a organizatiei de a o sprijini material sau operational”, sustine Comisia pentru Informatii din Senatul american.

Sua n-au facut decat sa inlocuiasca un dictator absolut care stapanea cu o mana de fier o tara cu mii de stapani mai mici care controleaza doar cateva sate fiecare.

Un regim laic, in care femeile se bucurau de drepturi ca si barbatii este pe cale sa fie inlocuit cu unul religios, bazat pe Sharia si in care femeile trebuie sa stea acasa si sa-si creasca copii.

Apropo, in Arabia Saudita, tara “democrata” de vreme ce e prietena cu SUA, femeile nu au voie sa conduca masini.