“Mai da-le, Nicule, 100 de lei”

0
13

In 22 decembrie 1989, pe cand Ceausescu isi tinea ultimul discurs in balconul de la CC, se spune ca Leana i-ar si soptit “Mai da-le, Nicule, 100 de lei”. Si Nicu a inceput sa promita cresterea lefurilor si alocatiilor.

Este exact ceea ce face PSD, numai ca din alt unghi. Mircea Geoana a promis miercuri la Bacau ca, chiar din prima zi in care se va afla la guvernare, va dubla pensiile mici si va creste salariul minim pe economie. Plus ca va dubla salariile profesorilor.

S-avem pardon, dar asta e o promisiune desarta si nu stiu daca nimeni de la PSD nu-si da seama ca-s pe cale sa dea cu mucii-n fasole, iertati expresia.

PE DE ALTA PARTE ceea ce s-a intamplat in Republica Oprisan, imii intareste impresia ca asistma tot mai mult la o parodie de democratie originala.

Oprisan are bubele lui arhicunoscute, dar sa nu-mi spuna nimeni ca cei de la Alianta DA sunt niste ingerasi nepatati.

Iar modul in care a fost schimbat Oprisan lasa posibilitatea Justitiei sa-l salveze si sa-i intareasca pozitia. Mai mult ca sigur ca problema presedintelui CJ Vrancea nu se va transa prea repede insa, coroborat cu alte cazuri, va da posibilitatea PSD sa se dea lovit in aripa si sa o faca pe victima.

Iar romanilor le merge la suflet o victima buna. Vezi cazul “victimei” Stolojan sau a victimei “Basescu”.

UN ZVON INTERESANT se infiltreaza printre anumiti oameni si anume ca desi Basescu e presedintele tarii, cartile le face tot taica Ilici.

Care Ilici ar avea controlul anumitor dosare iar Basescu joaca pe muzica lui Iliescu.

Iar cand Base face vreo miscare mai naspa, cum apar niste “mesaje” subtile transmise de o anume persoana din anturajul lui Ilici.

Ma rog, speculatii. Sau nu.