Si totusi, ce s-a intamplat la Tribunalul Focsani?

Vineri a fost o zi interesanta. Nu pentru ca s-a terminat cu francofonia ci pentru ca la Tribunalul Focsani avea loc o pronuntare legata de detronarea lui Oprisan.

Ce s-a intamplat la Tribunal nu pot sti, ca nu am fost acolo. Teoretic, puteam sa cumpar un ziar ca sa aflu. Ce ziar, insa?

In Gandul sunt doua comentarii legate de Oprisan, dar in nici unul nu se pomeneste de verdictul dat de Tribunal.

Evenimentul zilei, Romania libera si Cotidianul publica fiecare cate un articol din care poti intelege ca fiecare parte a castigat. In functie de anumite interese.

Ca sa fiu drept, Evenimentul are cea mai echilibrata poveste si de acolo chiar am inteles ce s-a intamplat si ce se va intampla in continuare.

Romania libera o da in lambada si, pe aproape jumate din articol publica o pasareasca avocateasca a pronuntarii din care eu, nefiind jurist, nu inteleg nimic. Iar la final, in totala contradictie cu ce spune Evz (ca Oprisan are legea de partea sa si ca un secretar de stat de la Ministerul Administratiei se pronunta la fel), Romania libera da o declaratie de-a lui Tariceanu, care spune ca din punctul lui de vedere, Lambrino este noul presedinte ales democratic al Consiliului Judetean Vrancea.

Din punctul sau de vedere, nu si din punctul de vedere al legii.

Si ajungem voiosi la Cotidianul care o da si mai in loboda decat Romania libera: Tribunalul nu l-a salvat pe Oprisan, doar l-a aminat putin .

Sa recapitulam: avem patru ziare, din care 3 au scris despre subiect, fiecare in alt fel. Nu e reportaj, sa dam vina pe subiectivismul autorului, ci o pronuntare a unui Tribunal care ar trebui sa fie reflectata la fel (in mare) peste tot.

De ce in trei ziare diferite avem cate o interpretare diferita a celeiasi sentinte?

Oare acesta sa fie un motiv pentru care romanii nu mai cumpara ziare?

Si, in incheiere, anunt ca nu am niciun interes cu Oprisan, dar asa cum am mai scris aici, gestionarea acestei “probleme” e destul de delicata si cei de la Alianta DA s-au grabit sa prinda ciolanul insa sunt pe cale sa cada intr-o groapa pe care au sapat-o pentru altcineva.

Si Doc scrie aici despre subiectul Oprisan.