Legea cu doua viteze

0
20

Ziele astea, la Registrul Comertului s-a facut coada. Primarii din judet, in special cei de al PNL, s-au grabit sa vina la Bacau sa-si modifice actele firmelor in care figurau, la doi ani de la alegeri, ca administratori. Desi legea nu le dadea voie.

Totul a pornit de la scandalul cu viceprimarul Scripat, unul din cei doi “vici” de la Bacau. Ziarul de Bacau l-a descoperit ca era administrator la doua firme. Legea spune ca nu are voie si ca trebuia, in 15 zile de la investitura, sa aleaga – ramane viceprimar sau administrator de firma.

Bulgarele s-a rostogolit si s-a aflat ca 11 primari si 22 de viceprimari din judet sunt in aceasi situatie.

Prin tara, presa a inceput sa ia la scarmanat primarii si viceprimarii si rezultatul ii da dureri de cap lui Calin. Cum, care Calin? Tariceanu. Care constata ca primarii din partidul lui conduc detasat la capitolul “incompatibilitate”.

Daca nu ati citit chestia asta in presa centrala, n-am ce va face.

Daca ar fi sa se aplice legea, in cel putin un sfert din localitatile Romaniei s-ar face alegeri locale anticipate.

Asa ca se incearca fentarea ei. S-a auzit mai intai ca se va da un termen de doua saptamani ca lumea sa intre in legalitate.

Faza asta e cam naspa. Pentru ca in unele judete deja au avut loc destituiri. Nu la PNL, ci la PSD. Pai, da, cand e vorba de inamicii politici, legea se aplica repede (vezi cazul presedintelui CJ Neamt aici). Cand e vorba de “ai nostri”, stam sa ne gandim, sa analizam…

Cel putin asa a lasat impresia Prefectul de Bacau care, dupa ce cu o saptamana in urma se batea cu pumnul in piept ca va aplica legea si ca va semna ordine de incetare a mandatelor primarilor si viceprimarilor incompatibili, acum face pasul indarat si spune ca nu poate sa cheltuie aiurea banul public cu alegerile anticipate…

Morala? Legea in Romania are doua viteze: repede inainte pentru dusmanii politici si calm inapoi pentru ai nostri.

Sa ne traiti! Bine…