Taranistii au sarbatorit 80 de ani. Liberalii l-au dat afara pe Stolojan.

1
19

Care e legatura dintre cele doua stiri? Simplu, taranistii sarbatoresc 80 de ani de la infiintare intr-un anonimat total lucru pe care liberalii il vor face abia peste doi ani. La anonimat ma refer.

Cea mai simpla solutie (si mai proasta) este sa-i impusti pe cei care te contesta. Nu rezolvi nimic, dar ai asa o senzatie de usurare temporara in momentul in care mai inchizi astfel gura unui contestatar.

Cam asta se intampla si cu PNL. Cum deschide cate unul gura sa caraie impotriva celor mai buni conducatori de partid din cati exista pe lume, hop sedinta cu verdictul de excludere.

Totusi, sa-l dai afara din partid pe omul care a intrat in cursa prezidentiala, care a condus partidul si l-a urcat de la un 6-7 la suta in sondaje la cel putin 15 procente, e o dovada de neam-prostie, ca sa nu spun sinucidere politica.

In primul rand, PNL isi sacrifica electoratul rural castigat cu greu de Stolojan. (Aici trebuie sa recunosc interpretarea magistrala a rolului lui Iliescu: calm, linistitor, sfatos).

In al doilea rand e o magarie pentru ca eternul clown Ludovic Orban, care nu a reusit niciodata sa castige o competitie dreapta cu Stolojan, il elimina pe acesta printr-o manevra murdara.

In al treilea rand, cine, pana mea, mai e liberal in partidul ala?

Iar in al patrulea rand, ziceti-mi si mie o figura cunoscuta din PNL, capabila sa intre in campania prezidentiala din 2009.

1 COMENTARIU