Ratza (chinezeasca) cu PROtocale

    Abia dadusem drumul la radio sa mearga mai bine taiatul morcovului. Nimeresc pe ProFM, unde un nene superdestept anunta ca romanasii care s-au catarat pe Himalaya vor veni in dirtect sa povesteasca despre TALIBANII impuscati de chinezi.

    Pentru cine a deschis televizoarele mai tarziu, niste romani, intre care si un cameraman de la PRO TV au fost in expeditie in Himalaya si, cica, intr-o zi, au vazut cum niste soldati chinezoi, umflati de orez, au impuscat niste cetateni din Tibet.

    Uite de asta nu ascult eu radio-ul, ca dau peste niste destepti de dau in gropi, care confunda TIBETANII (locuitori ai Tibetului, deci) cu TALIBANII (nume dat generic militantilor afgani, care au instaurat un regim politic absolut stupid).

    Prin extensie, TALIBANII inseamna oameni incuiati la minte, care traiesc in trecut, dar un trecut de ala habotnic, in care litera cartii se aplica mot-a-mot. TIBETANII, in schimb, sunt cunoscuti pentru miscarea de rezistenta fata de China, prin Dalai Lama (liderul spiritual) si prin filmul Sapte ani in Tibet, in care joaca prietenul Angelinei Jolie.