Cota unica, Ionut Popescu si FMI

  0
  13

  Domnul fost ministru, care a facut prea multi bani manipuland bursa cu declaratii sforaitoare, si l-am pomenit aici pe Ionut Popescu, cred ca a tras doua-trei liniute, ca altfel nu-mi imaginez ce l-a putut indemna sa scrie aici ditamai declaratia de dragoste cotei unice si efectelor sale benefice.

  Ma gandesc numai la faptul ca FMI zice contrariul.

  Romania va cheltui in 2007 de la bugetul de stat de doua ori mai multi bani decat in 2004.

  Asta o zice Ionut. Logic, este imposibil. Doar dac nu se pun la socoteala banii veniti de la UE si atunci se explica. Insa, in acest caz, nu mai vorbim de beneficiile cotei unice si facem ciocu mic…

  Reducerea impozitelor, coroborata cu eliminarea acelei nenorociri care a fost reesalonarea datoriilor pentru favorizatii tranzitiei, a adus la buget sume enorme.

  Tot de la Ionut citire.

  Sumele enorme la buget au fost aduse de majorarea accizelor, impunerea taxei pe viciu si de majorarea impozitelor pe dividende.

  Invatamantul va putea cheltui de 3,3 ori mai multi bani fata de acelasi an 2004.

  Frumos le zice dom’ Popescu. Numai ca invatamantul va primi 1,1 miliarde de euro de la Banca Mondiala pentru investitii. Nu de la Buget.

  Agricultura va avea la dispozitie 2,5 miliarde de euro, dar banii vor fi alocati altfel decat in sistemul pagubos de subventii folosit dupa 1990 mai mult pentru mituirea electoratului din mediul rural. Fermierul roman va deveni parte a politicii agrare comunitare, la fel ca si taranul francez sau cel polonez.

  Si actualul guvern da subventii dupa aceleasi principii. Cat despre faptul ca fermierul roman va deveni parte a politicii comunitare…, sa ma scuze distinsul ex-ministru, ce treaba au subventiile pentru agricultura care vin de la UE cu cota unica?

  Imi pare rau, da domnul in cauza le amesteca si le suceste astfel incat sa-i iasa pasenta. Nu comentez tonul mobilizator-optimist-electoral in care a fost scris articolul.