Bãlgaria si lupta impotriva coruptiei

    0
    17

    In Bulgaria (Bãlgaria se citeste la ei) nu este zi incare sa nu mai sara in aer o masina, un apartament, orice, numai sa sara in aer. Uneori se mai lasa si cu un foc de artificii marca Kalashnikov, cand vreunul se crede cu ceafa mai groasa si nu vrea sa plateasca taxa de protectie.

    Cu toate astea, nu este zi in care, pe langa explozii sa nu mai apara si alt fel de bombe: arestari. De politicieni, de politisti si alti reprezentanti ai mafiei gulerelor albe.

    De pilda, fiul fostului sef al politiei rutiere din Sofia a fost recent arestat intr-un caz legat de inregistrarea ilegala a masinilor.

    Cu cateva zile inainte, fiul adjunctului Vamii Aeroportului Sofia a fost batut cu bate de lemn de niste necunoscuti. Nicio legatura intre cazuri, doar o idee despre atmosfera din tara vecina si prietena (candva).

    Luni o bomba a explodat intr-un bloc de locuinte din Sofia.

    Pe 20 octombrie un ofiter de la puctul de granita Ruse (care trebuia sa incaseze taxa de pod) a fost pus sub acuzare pentru ca a luat 140 de euro de la un iranian insa nu i-a mai trecut camionul in acte si nici nu l-a taxat pentru trecrea podului; tot pe 20 Curtea Militara de Apel a confirmat suspendarea temporara a lt. col. Nasko Lyutskanov, fostul sef al unei unitati de infanterie dislocate in Irak, sub acuzatia de coruptie.

    Exemplele pot continua. La noi e liniste si pace si codri verzi de brad.