Basescu. Traian

basescu

“Si pana la urma vom cere Armatei sa garanteze stabilitatea politica, ca in Turcia.”

Asa a grait presedintele tuturor romanilor catre un turcalet care a indraznit sa i se planga si sa-i dea sfaturi.

Cum a-i da sfat presedintelui Basescu a devenit mai ceva ca o crima de lez-majestate, presedintele considera ca are tot dreptul sa ia la misto marlaneste pe toata lumea.

Turcul avea o problema: din cauza prea deselor schimbari de sefi la AVAS, nu mai stia cu cine sa vorbeasca. Asa ca firma pentru care lucra a decis sa-si mute fabrica (o investitie de 100 mil dolari) in Bulgaria.

Omul de afaceri turc a mai acuzat faptul ca disputele politice din coalitia de guvernamant se resimt in permanenta, partidele fiind preocupate sa-si blocheze unele altora deciziile.

Investitorul a incercat sa-i spuna lui Basescu o solutie: un guvern cu o majoritate politica stabila. Treaba asta l-a enervat la culme pe augustul nostru imperator, care a spus la misto fraza de mai sus: Si pana la urma vom cere Armatei sa garanteze stabilitatea politica, ca in Turcia.

In Turcia, Armata a iesit de cateva ori pe strazi cu tancurile, atunci cand generalii au considerat ca partidele aflate la putere alunecau prea mult spre zona islamica si incercau sa mai suprime din drepturi.

De aceea, Armata e foarte respectata.

Modul in care a spus-o Basescu, la misto, nu e decat o alta palma data diplomatiei si demonstreaza ca presedintele e numai bun sa conduca un CAP dar nu si o tara.