Oprisan

oprisanMai tineti minte titlurile din ziare? “Oprisan tine cu dintii de scaun”, “Oprisan s-a incuiat in birou”, “Oprisan nu vrea sa cedeze puterea”…

Lucrurile s-au schimbat. Acum titlurile sunt “Oprisan triumfa”.

Este, daca vreti, povestea unei stupide pretentii a Aliantei ca va putea debarca un personaj doar cu vointa proprie. E o diferenta intrea a vrea si a putea. Iar daca la mijloc este si o lege care trebuie respectata, lucrurile se complica.

Alianta si PSD-ul din Vrancea nu sunt niste echipe de ingerasi. Presa s-a straduit sa prezinte PSD-ul si pe Oprisan in cele mai negre culori, insa a evitat pe cat a putut sa scrie cate ceva despre scandalurile din ALianta DA Vrancea, in special despre PNL-ul condus de Nini Sapunaru.

Povestea triumfului lui Oprisan are ca singura explicatie incapacitatea adversarilor de a lucra pe lege. Ei au crezut ca daca fac niste vraji prin culise, daca fac putin circ la TV, gata, lumea e impresionata de marea lor inteligenta si cade pe spate.

Insa, au cazut in capcana propriilor legi. Au transferat mai multi consilieri de la PSD dupa ce intrase in vigoare legea cu privire la migratia politica. A fost o floare la ureche pentru instanta sa declare incetarea mandatelor pentru acestia.

Au boicotat sedintele de consiliu legal convocate. Legea spune ca daca nu te prezinti la trei sedinte consecutiv, iti pierzi mandatul. Ceea ce s-a si intamplat.

E usor sa te dai rotund pe sticla si sa spui: Eu sunt bun, ala e rau, eu am dreptate, insa, stiti, legea e putin complicata si nu am putut s-o respect…

Prin actiunea lor haotica, cei de la Alianta nu au reusit decat sa-i intareasca pozitia lui Oprisan si sa-si dinamiteze pacea interna.