Milan, citta non aperta

0
29

milanoDupa modelul lui Mazare de la Constanta, care a pus taxa pe intrarea in statiunea Mamia, italienii vor sa puna taxa pe intrarea in orasul Milano. Valoarea taxei va fi cuprinsa intre 2 si 10 euro si, daca sistemul se va dovedi un succes, se va extinde la toate orasele italiene.

Eu stiu ca aglomeratia e mare si, de exemplu, Londra a pus taxa pentru accesul cu masina in zona centrala. Insa am doua probleme.

Prima este o intrebare: la ce naiba s-au mai luptate alde Garibaldi sa unifice Italia si sa desfiinteze vamile dintre orasele-stat daca la 200 de ani dupa se pun din nou bariere?

A doua problema: din partea mea nu au decat sa-si puna taxa si pe respirat, insa, din pacate toate prostiile care le vin in cap in Occident sunt imitate imediat si in Romania.

Sa vedeti cum fiecare catun mai ridicat o sa-si ciopleasca o bariera la intrare pe drumul comunal si o sa-si plaseze incasatorul sa-ti ia banul.

Argumente? Se vor gasi. Va avea grija “societatea civila” de asta. Ce conteaza ca justitia a desfiintat taxa lui Mazare? Romanu e uituc.

O alta problema legata de taxe si impozite mi-a venit in minte de curand. Bre, oameni buni, de doi ani avem o guvernare de dreapta, care a introdus cota unica la impozitare dar nu si-a gasit timp sa studieze si sa corecteze impozitul de stanga pe case.

Adica impozitul pe a doua si a treia si asa mai departe casa. Impozit care a fost introdus de PSD, ca stia Cozmanca niste tipi care ar avea vreo 40 de case.

Acuma nu ca as avea si eu cateva case acolo. Nu ca m-ar deranja. Dar, logic, daca au desfiintat cotele de impozit progresive, de ce nu desfiinteaza si aceasta tampenie de impozit crescator pe case?

Ca asa ar fi logic.