Parerea Puterii despre Opozitie

0
20

tnlAm fost la o intrunire a tinerilor liberali cu cativa seniori parlamentari. Tinerii voiau sa stie mai multe despre Parlament. Iar seniorii le-au zis. Intre altele si ca parlamentarii Opozitiei sunt mai putin seriosi pentru ca fac tot timpul amendamente fara sa se gandeasca si la finantarea propunerilor lor doar ca sa iasa in evidenta si sa spuna luma ce buni sunt ei si ce rai sunt cei de la Putere ca nu le aproba dublarea pensiilor, de exemplu.

Am zis pensii? Pai sa ne amintim finele anului 2003, cand PNL, partid aflat atunci in Opozitie propune dublarea pensiilor agricultorilor. Propunerea, ca propunerea, dar mai demareaza si o campanie de strangere de semnaturi pentru un proiect legislativ in acest sens. Ca sa vaza lumea ce preocupat este PNL de starea taranilor.

Adica un electorat traditional al PSD, dar care nu avea nimic in comun cu liberalii. Dar care conta foarte mult in disputa electorala.

(Faza cea mai misto care a urmat a fost ca PSD n-a mai stat sa astepte ca PNL sa stranga semnaturile pentru proiectul legislativ si da o ordonanata de urgenta sau HG, nu mai tin minte, si dubleaza pensiile taranilor).

Dar, ce sa-i faci, memoria e scurta pentru unii, mai ales cand sunt la Guvernare si trebuie sa dea si ei vina pe Opozitie.

Ups, sorry. Domnul deputat Palar *) nu avea de unde sa stie acest amanunt. El se afla in 2003 la PUR.

__________
*) Deputatul Palar este unul dintre initiatorii celebrei “legi a calului“:

Calul prin industria hipica poate deveni un exemplu de oportunitate economica creind circa 30.000 locuri de munca in conditii optime beneficii de circa 1 miliard de lei anual si implicit satisfactii