Pacala se intoarce. Mai bine ramanea acolo unde era

4
26

pacala se intoarceAs vrea sa pot scrie ca “Pacala de intoarce” este un film prost. Nu pot. Pentru ca nu l-am vazut de la un cap la altul. Dupa primele 25 de minute m-am carat din cinema rapus de frigul care-mi inghetase oasele si de stupizenia care rula in sala.

In ciuda faptului ca a fost prima lansare de film de dupa ’89, cu actori si regizor care vin sa prezinte filmul, sala de aproape 600 de locuri era mai mult goala. Dupa primul sfert de ora din film, sala se goleste si mai mult.

Din cea am reusit sa vad: imaginea era proasta, cel putin la copia care rula; sonorul ingrozitor iar lungimea filmului – doua ore jumate – anuntata de Saizescu – exagerata.

Mi s-a parut ciudat ca fiul lui Pacala merge cu IMS-ul si tot chinuie volanul de parca ar merge prin serpentine desi drumul era drept.

Prea mult sex si limbaj cu conotatii sexuale pentru un film dedicat in primul rand copiilor. (Aflam la un moment dat ca un popa raspopit avea stremeleagul cat barosul).

Bugetul filmului a fost de 18 miliarde de lei vechi, din care 10 miliarde de la Centrul National al Cinematografiei (CNC) adica institutia aia de stat care manuie bani publici si care a refuzat finantarea pentru “Moartea domnului Lazarescu”.

Pacala se intoarce

(Pacala returns 🙂 )

Regizor: Geo Saizescu
Distributie: Sebastian Papaiani, Denis Stefan, Anemona Niculescu, Valentin Teodosiu, Serban Ionescu, Magda Catone, Virgil Ogasanu
Scenariu: Geo Saizescu

Comentariu pe IMDB:

I had great hope, since I enjoyed the stories about Pacala while I was a kid. Also the original movie was fun. But this poor 3 hours remake has nothing to do with comedy.

You have absolutely nothing to laugh about. There are 2 or 3 funny moments towards the end of the movie, but nothing else. And you will notice that after the first 5-10 minutes into the movie, of dumb dialog. I just wanted to leave the cinema, but I have invited 2 friends and it would have been awkward. They did not enjoy the movie either.

Also, there are pretty many many scenes with sexual orientation, not very appreciated by the parents in the cinema who brought their kids to see Pacala.

The bottom line: DO NOT GO to see this film. It’s horrible.

REFERINTE WEB:

Un furt din bani publici – Păcală se întoarce

Umorul naÅ£ional – Păcală se întoarce

Un tărâm al prostului gust desăvârÅŸit – Păcală se întoarce
Răzbunarea lui Păcală – Păcală se întoarce

4 COMENTARII

  1. Sal!.. am si eu pe http://daneziafilme.blogspot.com/ (http://daneziafilme.blogspot.com/2006/11/pacala-se-intoarce-110.html) un review facut la fel … dupa vreo 35 de minute de vizionare… ihihi am rezistat mai mult ca era DVD-ul ; )).

    Eu i-am zis un exemplu de “manelism cinematografic” insa mi-a placut cum e scris aici… “mai bine nu se intorcea” cat si o formulare a unui alt bloger… “pacala nu se intoarce”.

  2. Cind filmul a cistigat finantarea, am scris un articol in Ziarul de Bacau pe tema asta. Daca mi-aduc bine aminte, o parte din banii pt filmele sustinute din bani publici provin din niste taxe suplimentare pe care le platesc firmele de cablu. Nu stiu daca taxa aia a ramas, dar sigur Pacala se intoarce i-a costat ceva si pe bacauani.
    Cit despre calitatea porcariei de film, n-am nimic de comentat.