Creier de militian pe DC ++

  1
  26

  Un militian super destept pune la share pe DC ++ o sumedenie de documente secrete. Un ziarist le gaseste si le descarca. Publica povestea. Dupa cateva zile vine militia, ma rog, politia, sa-i ia documentele. Dupa alte cateva zile ziaristul este anchetat pentru accesarea fãrã drept a unui sistem informatic si risca intre 3 si 12 ani de inchisoare.

  Povestea se intampla in Romania, in anul 2006. Pe ziarist il cheama Catalin Doncea si lucreaza la Gazeta Vaii Jiului.

  Sa mai spun ca mi se pare o tampenie? N-are rost. Ca unii ‘e’ idioti de-a dreptul?

  ”Pentru “vina” de a atrage atenÅ£ia cã documente ale IPJ Hunedoara erau postate pe internet ÅŸi astfel puteau fi accesate de cãtre oricare persoanã, jurnalistul Doncea este acum anchetat ilegal, pus sub învinuire ÅŸi riscã între 3 ÅŸi 12 ani de închisoare. U.S. MediaSind îşi manifestã nedumerirea cã, în vreme ce jurnalistul Cãtãlin Doncea este acuzat, cel care avea datoria sã protejeze informaÅ£iile, nu sã le posteze pe internet, se alege doar cu o sancÅ£iune administrativã din partea superiorilor, deÅŸi Legea nr. 182, privind informaÅ£iile clasificate, precizeazã cine se face vinovat de intrarea acestora în circuitul public”, declară Godinac. Via

  1 COMENTARIU

  1. hmm da si ziaristu ala chiar a pus botu ca documentele alea sunt secrete? Daca as descarca ceva de pe dc++ si ar zice “DOCUMENTE STRICT SECRET ALE SRI” nu prea as pune botu.. Ma rog vad ca in cazul asta documentele alea chiar ERAU secrete.. DA si gaboru ala ori a facut asta din prostie ori intentionat.. Poate a pus tot folderul la share ca sa poate intra pe un anumit hub… lol. Dar nah daca lesi pe politisti sa plece acasa cu documente secrete practic ii invitzi sa devina informatori.. Acest lucru sa intamplat si in USA si ziaristul a fost arestat. Eu cred ca au dreptate domnii sa aresteze pe ziarist pt ca cineva a facut o “greseala” si a publicat acele documente dar ziaristul nu trebuia sa profite de aceasta “greseala” si sa dezvaluie aceasta informatie.. (Inchipuietzi ca un raport secret al S.I.E. cade in mana unui ziarist, si ziaristul publica raportul in ziar. Iar acel raport face referinta la nush ce activitati are S.I.E. prin Rusia. Eh si Ambasadorul Rusiei citeste ziarul si vede si trimite la Moscova. Rusii fac o investigatie si Aha!!.. deci cutare e spion.) Intelegetzi la ce ma referesc?