De ce a esuat Antena 1 cu infoteinementul?

0
15

Cum a esuat Antena 1 cu infoteinementulAntena 1 a incercat solutia facila a infoteinementului si a esuat desi nu ar fi avut voie. Pro TV si Acasa promoveaza din greu acest gen de stiri si au succes.

Presa scrisa libera si independenta din Romania si de aiurea merge pe aceeasi reteta si are rezultate.

E de ajuns sa pui o tzatza pe prima pagina a unui ziar si sa nu mai ai treaba cu vanzarea tirajului. (Exagerez, evident).

De ce a esuat Antena 1 cand totul trebuia sa mearga brici?

1. Publicul nu a fost pregatit pentru aceasta schimbare. De-a lungul timpului Antena 1 a promovat un jurnalism justitiar cu mari accente critice. Sa ne amintim cum l-au ras, tuns si frezat pe Sechelariu in campania electorala. Sau cum au manipulat Cazul fetitei din cusca. Publicul il voia pe Superman si pe Wonderwoman iar Antena 1 l-a oferit pe Ace Ventura.

2. Intoxicatia cu PC. Prea multe stiri cu Partidul Conservator, cu Voiculescu, prea mult sluj facut in fata patronilor. Chiar daca ei spun ca sondajele ar afirma ca publicul nu are nicio problema ca A1 dadea prea multe stiri cu PC, eu nu cred. Un partid de 2 la suta, care jongleaza cand cu unii, cand cu altii, nu are de ce sa apara atat de mult la stiri.

3. Basescu este pe val. Oricate prostii ar face in aceste momente, publicul i le iarta. Plasarea pe o pozitie evidenta anti-basescu inseamna sinucidere daca nu stii sa pastrezi echilibrul. Sau sa dai macar impresia ca incerci sa-l pastrezi.

3. Supraoferta de stiri distractive. Poate fi si aceasta o explicatie. In momentul in care pe piata sunt aproape numai canale de infoteinement, aparitia unui in plus poate sa treaca neobservata.

Nu pretind ca am descoperit piatra filosofala. Mi-am dat si eu cu parerea.