21 martie 2025

Peste 200 de zile se implinesc 10 ani de la expirarea Contractului cu Romania

CDR RomaniaAi mai batrani isi amintesc de foile pe care erau trecute promisiunile CDR, care se angaja ca in 200 de zile de la castigarea alegerilor sa faca sa curga lapte si miere prin tara romaneasca.

Discutam cu colegii de facultate paragraf cu paragraf din Contract. Ne placea si ne facea cu ochiul faza cu caminele studentesti care vor incepe sa fie construite in primele 200 de zile ale guvernarii.

Si alte lucruri erau scrise frumos. Multe. Nici nu le mai tin minte. Se angajau ca in 200 de zile sa faca si sa dreaga.

Cu ce bani?

Aici era tot schepsisul. CDR spunea ca exista bani dar sunt prost gestionati si se scurg in buzunarele PDSR. Insa, daca vor fi votati sa vina ei la Putere, lucrurile se vor schimba, vor arde coruptii, le vor confisca averile si vor indrepta fluxurile de bani spre buget, de unde vor lua ca sa construiasca si sa faureasca.

„De acum inainte se vor sacrifica conducatorii” – a promis Miluta Constantinescu in uralele multimii.

De cum s-au vazut la putere au si uitat de Contract. Nu din primele zile. In primele zile ale Guvernarii au spus ca acest Contract nu poate fi aplicat pe motiv ca Guvernarea PDSR a lasat o grea mostenire, din cauza careia nu se mai pot tine promisiunile…

Dupa care au inceput sa se incaiere de la ciolan.

Nu pot sa neg ca Guvernul de atunci a trebuit sa introduca masuri nepopulare si sa stranga cureaua pentru a remedia ce stricasera guvernele anterioare.

Dar nu acesta e singurul lucru care i-a facut nepopulari.

Sub guvernarea CDR a avut loc o explozie a nepotismului: unde te duceai cu treburi gaseai pe nepotul, varul, sora, fratele cuiva din Guvern; s-a inventat celebrul algoritm care prevedea ca toate functiile de conducere sa fie ocupate nu dupa calificarea fiecaruia ci dupa apartenenta politica; pentru ca nu puteau da fostii sefi afara din institutii ca sa-i puna pe nepoti, au inventat un procedeu teribil: din cand in cand schimbau denumirea institutiilor. Pentru ca noua institutie era…noua, trebuia sa se dea concurs pentru posturile de sefi. Ghici cine le castiga?

Privatizarile au fost ceva de speriat. RomTelecom e cel mai cunoscut caz. Chiar inainte de privatizare, RomTelecom cumpara cateva sute de masini Citroen. Cine era si inca este dealer Citroen in Romania?

Alte titluri