Inflatie de sefi, penurie de palmasi

0
32

A inceput. In ultimele zile s-au produs cele mai nebunesti miscari pe piata muncii din presa. Turturica la Romania libera. Ciocazanu si Nahoi la Adevarul. Razvan Mitroi si Corina Dragotescu pleaca de la Adevarul. Plecat de la Libertatea la Averea, Adrian Halpert va coordona si Adevarul. Averea isi schimba numele in Click. Asta e in alta categorie.

Sunt cateva dintre miscarile de pe piata din utlimele zile.

Ce au in comun? Toti sunt sefi. Proapat nascutii patroni de media si cei o tzara mai vechi cauta sa angajeze numai sefi. Coordonatori, manageri, redactori sefi si adjuncti, oricum s-ar numi, tot in categoria sefilor se numara.

Pe principiul ca daca e sef, trebuie sa se ocupe de gasirea palmasilor.

Si aici e problema.

Oricat de bun sef ai fi, oricate mastere ai avea, experienta si alte alea, daca nu ai palmasi buni, ai legat fericirea de gard.

Iar palmasii buni sunt mai rari ca iarba de leac.

Presa romaneasca e un sector al nabii de prost gestionat. Pentru ca sefii au salarii de nababi iar palmasii – de rahat. Prin urmare, casta sefilor se tot mareste, in timp ce cea a palmasilor scade. Pentru ca fiecare ori incearca sa fure un post de sef, ori isi baga picioarele si evadeaza.

Asa se face ca ziaristii simpli, reporterii de teren, sunt fara experienta, habar nu au pe ce lume traiesc, incurca borcanele la fiecare pas si scriu cu picioarele.

Iar sefii? Pai sefii cu amantele, cu vilisoarele, cu masinile si cu parerile.