Senzational: EvZ are dovada ca OJ Simpson si-a ucis sotia

2
15

o j simpson

O.J. Simpson, o mare vedeta a fotbalului american, si-a ucis sotia si pe iubitul acesteia, pentru ca apoi sa fie achitat de un judecator.

Asta o zice in EvZ un editorialist.

In prima propozitie avem deja doua greseli flagrante:

1. Nu avem de unde sti ca OJ Simpson este criminalul. El a fost pe toata durata procesului “prezumptivul asasin”. Iar in urma procesului, a fost achitat. Si ajungem la punctul al doilea:

2. Nu judecatorul l-a achitat pe OJ. Autorul articolului pare sa nu stie ca in sistemul judiciar de tip saxon hotararea o ia un juriu format din 12 “stalpi ai comunitatii” iar judecatorul poate doar in conditii foarte stricte sa nu tina seama de decizia juriului.

Oricate dovezi l-ar incrimina pe OJ Simpson, atata vreme cat sistemul juridic l-a gasit nevinovat, el trebuie tratat ca un nevinovat.

Ca nu a fost lasat sa-si publice cartea si ca lideri de opinie si societatea civila au hotarat ca de fapt e vinovat si nu are dreptul sa-si spuna propria versiune a evenimentelor, aici avem de-a face cu o magarie mascata in spirit civic. Plus cenzura.

Oricine are dreptul sa-si spuna parerea, mai ales in cazuri care il privesc direct. A-l impiedica sa-si publice cartea in numele unui justitiarism aiurea mi se pare o stupizenie.

Si apropo: avocatul lui Simpsona reusit sa probeze ca un agent FBI plantase dovezi incriminatoare la locul crimelor, iar o manusa insangerata nu i se potrivea lui O.J. “Daca nu se potriveste, trebuie sa-l achitati, a fost leit-motivul avocatului Sursa.

2 COMENTARII