Un avion omoara un cal. Pe cal il chema Roibu…

  …si nu Pegas. Cum e ca la decolarea unui avion, aeronava sa loveasca un cal in moalele capului cu trenul de aterizare?

  Se intampla in Romania, in Bacau, cu mai putin de o luna inainte de aderarea la UE. Ce teroristi, ce alqaida, ce BinLaden… Dai drumul la o herghelie pe pista de aterizare si gata, poti dobori avioanele inca inainte sa decoleze.

  La decolarea în această dimineaţă a cursei Carpatair Bacău-Timişoara, în condiţii de ceaţă, imediat după desprinderea de la sol, echipajul aeronavei de tip SAAB-2000 înmatriculată YR-SBI a sesizat o uşoară lovitură pe care a raportat-o organelor de trafic, informează compania printr-un comunicat de presă semnat de directorul general Nicolae Petrov.

  La controlul efectuat pe pista ca urmare a raportului echipajului a fost descoperit un cal care zăcea în apropierea axului pistei prezentând o lovitură la cap.

  Echipajul şi compania au fost informate corespunzător, aeronava având parametrii de funcţionare normali şi-a continuat zborul spre Timişoara.

  ‘’Înaintea aterizării la TimiÅŸoara s-au luat toate măsurile de precauÅ£ie, inclusiv trecerea deasupra pistei cu trenul scos pentru verificarea eventualelor avarii. Nefiind identificat nimic anormal, echipajul a fost autorizat să efectueze apropierea ÅŸi aterizarea, care s-au desfăşurat în condiÅ£ii de siguranţă deplină. La inspecÅ£ia aeronavei la sol nu s-au descoperit nici un fel de urme sau avarii’’, precizează Nicolae Petrov. Amos News