Ultimul mohican

Am facut niste calcule si mi-am dat seama ca am ramas ultimul. Ultimul din “generatia” mea intrat si ramas in presa. Toti, dar absolut toti ceilalti intrati odata cu mine au lasat meseria balta si s-au reorientat.

Golul a fost umplut ori de pustani impuscati ori de “fatucile” lui Cristoiu. Care dispar intr-un ritm mai rapid decat are nevoie o acreditare sa treaca prin circuitul birocratic al unei institutii.

Din pacate, se intampla ca, din criza de personal, in urma plecarii bruste a unei intregi redactii, tinerele talente sa fie promovate dupa numai trei luni de presa in functii de conducere. Si asa te trezesti cu proaspeti redactori sefi-adjuncti care inca mai pun cu hotarare virgula intre subiect si predicat si carora nu le mai ajungi la nas cu nicio prajina.

Rezultatul este ca, in lipsa coaielor, absolut necesare unui sef in mass-media, adjunctii facuti la “apelul de seara” – cum se spune in argou soldatesc la cei avansati la repezeala – accepta tot ce le spune patronul. Si calitatea ziarelor scade pana la penibil.

Nu-i bai, ca exista si destui “batrani” care pupa bombeul patronului si zgarie cu penita mai mult chiar decat i-a cerut barosanul.

Am aberat destul pe tema asta.

1 COMENTARIU

  1. Misto comentariu,.. E unul la Jurnalul Ciutacu ii zice, unul care vorbeste doar cu “baietii astia”, sa vezi cum ii condamna el pe toti la moarte , este egzact ope portretul robot facut de tine, felicitari. De altfel, presa scrisa si audiovizualul de-aia a ramas asa proasta- e facuta cu multi corupti, imbecili si amatori.