Despre demonstratia ca omul se trage din maimuta si tiganul cum s-a vazut sef intai l-a impuscat pe tac’su

  O sa-mi rapesc din timp si o sa scriu despre un tanar talent. Absolvent a trei facultati – Educatie, Fizica si Sport – fost presedinte al unei ligi a studentilor, personaj umil pe vremuri, cand cersea cate o stire in ziar.

  Nu stia sa lege doua vorbe intre ele dar venea spasit: stiti, am mai facut o actiune cu Liga Studentilor, daca vreti sa scrieti cateva randuri la gazeta…

  Unii sunt nascuti sub o stea norocoasa. In cazul lui a fost o balanta norocoasa. Balanta de pe sigla PUR. A fost pus pe lista mai mult ca partidul sa nu dea lista goala la Biroul Electoral.

  Surpriza castigarii de Romica Stavarash a alegerilor locale din Bacau s-a rasfrant si asupra personajului nostru. Pantalonilor tociti in genunchi le-au luat locul costume scumpe, bani pe el cacalau, apare la rubricile de VIP ale gazetelor. De cand e consilier local.

  De cand e consilier local si gasca din jurul lui Romica are nevoie de votul lui, personajul nostru are doua locuri de munca, ambele platite la norma intreaga. Adica opt ore la un loc de munca si opt la celalalt. In cele opt ore ramase din cele 24 ale unei zile normale, omul nostru are grija de un restaurant deschis pe malul apei, intr-un loc ravnit de multi dar fara noroc la primarie.

  Omul nostru ia cuvantul in Consiliul local. Idiotul… nu-si da seama ca e doar o unealta in mainile unora mult mai priceputi decat el in ale politicii.

  Pentru ca in timp ce cei care trag sforile isi pastreaza imaginea nepatata plus un generos loc de intors, omul nostru ataca la baioneta pe toata lumea. Pe toata lumea care nu e de acord cu seful.

  Nu-l invidiez ca acum are bani si se crede mare smecher. Ma simt mult mai bine sa stiu ca actiunile mele sunt rezultatul gandirii mele si nu al indemnurilor unuia care sta sa contabilizeze daca am respectat la milimetru indicatiile trasate…