Iertarea de pacate a datornicilor. Pe banii nostri

  0
  23

  Nici nu trecu bine juma’ de luna de cand proaspatul pe atunci ministru al economiei Varujan Vosganian mitralia o sala intreaga cu vorbe de ocara la adresa iertarilor de datorii practicate de fostul guvern ca iata, face la fel.

  Eu nu reusesc sa pricep ce e cu aceasta nesimtire de politician cu obrazul gros.

  Adica, pe 18 decembrie 2006, la Bacau, la sala Ateneu, de fata cu presa, Vosganian critica Guvernul Nastase pentru scutirile de impotize acordate unor firme si lauda Guvernul Tariceanu ca nu a facut asa ceva.

  Iar pe 3 ianuarie 2007, ROMPRES da o stire in care prezinta cum o Ordonanta de Urgenta a Guvernului Tariceanu, initiata de ministrul economiei Varujan Vosganian, scuteste de de la plata datoriilor către bugetul statului (impozite, taxe, contribuţii şi taxa pe valoarea adăugată) 34 de societati la care statul este actionar.

  Societăţile vizate sunt Termoelectrica, Nuclearelectrica, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (Târgu Jiu), Societatea Naţională a Cărbunelui Ploieşti, Compania Naţională a Huilei, Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului Minvest Deva, Remin Baia Mare, Romarm Bucureşti, Societatea Comercială Minieră Banat- Anina, SC Băiţa Ştei, Cupru Min Abrud, SC pentru Închiderea- Conservarea minelor, Minbucovina Vatra Dornei, CN CFR, Termsal SA Tecuci, Proditerm SA Bistriţa, Termica SA Botoşani, Centrala Electrică de Termoficare Braşov SA, Uzina Termică Calafat, Uzina Termoelectrică Giurgiu, Termon SRL Oneşti, Termoficare 2000 Piteşti CET Ergoterm Reşiţa, Termica SA Vaslui, Uzina Electrică Zalău, Enet SA, CET SA Bacău, Uzina Termică Comăneşti, Acvacalor SA Brad, Regia Autonomă Municipală Buzău, Termourban SRL Olteniţa, Regia Autonomă Judeţeană Apă Canal Iaşi şi Regia Autonomă de Gospodărire Comunală Locativă Paşcani.

  ‘Datoriile istorice provin în cea mai mare parte din costurile de restructurare, precum iertarea unor datornici, preÅ£uri menÅ£inute artificial etc. Eu am chemat la discuÅ£ii toÅ£i operatorii din sector ÅŸi le-am spus că aceste datorii vor fi anulate, dar dacă de acum înainte vor face altele vor trebui să plătească’, a explicat Varujan Vosganian. Sursa: ROMPRES