Ce are Basescu cu rusii?

Basescu continua cruciada impotriva rusilor, da sfaturi la UE sa nu mai depinda de gazul rusesc, atrage atentia asupra pericolului ca rusii sa ne cumpere tara, in fine, se ratoieste la ei de fiecare data cand are ocazia.

Sincer, mie mi-e indiferent daca patronul care trage teapa angajatului roman este american sau rus. La fel de mindiferent imi este si daca benzina pe care nu o cumpar o iau de la o benzinarie cu patroni rusi sau americani ori austrieci.

Din pacate globalizarea inseamna ca firma pentru care lucrezi sa aiba patroni elvetieni, care sa fie detinuti de un off-shore american (statul Delaware sa traiasca), in care sa fi investit oameni de afaceri turci, finantati de o firma ruseasca. De exemplu.

De asta imi este indiferent cine e patronul. Pentru ca patronul, de orice natie ar fi el, are un singur scop: sa-si maximizeze profitul, indiferent daca asta ar insemna sa cante “Desteapta-te romane” pe 1 Decembrie sau sa manance lapte din acelasi frigider in care era tinuta carnea de porc.

Cruciada lui Basescu impotriva rusilor nu mi-o explic decat prin prisma unui joc politic. Problema e daca tinta e interna sau externa. Basescu vrea sa profite de un anume resentiment anti-rusesc al populatiei sau incearca sa pupe poala Licuriciului, provocand Rusia?

Pentru ca pe plan economic nu castigam decat cel mult o noua majorare de pret la gaze.