Hartie pentru Videanu, articole pentru prosti

0
19

Hai ca m-au dat gata:

Astfel, printre primele pagini transmise de redactii catre tipografie sunt cele de anchete. Datorita acestui fapt, primii, in afara de echipa redactionala, care afla ce anchete si dezvaluiri apar intr-un ziar a doua zi sunt angajatii tipografiei. Metoda este foarte simpla: paginile de dezvaluiri si anchete transmise din redactii la tipografie, de regula, in jurul orelor 16-17 sunt lecturate, se face un fel de revista presei, iar cei vizati pot lua masuri pentru a atenua efectul de a doua zi.

Este vorba de un articol din Ziua in care se sustine ca Sechelariu vrea sa-i vanda fabrica de hartie Letea lui Videanu. Nu si tipografia, deoarece asta ar fi o arma politica.

De ce e o arma politica? Pentru ca bajetii ar citi paginile de anchete care, chipurile, sint trimise primele in tipografie.

Ce pot sa spun? Prin tipografia Letea nu gasesti pe nimeni mai devreme de 3.30-4.00. Sa dai cu tunul si nu gasesti.

Ziarele incep sa vina pe la ora 5.00. Vin pe FTP, sunt scoase pe calc sau pe film, se fac placile si se pun pe rotativa. Nu exista hartie in imprimante; exista doar calc. Asa ca nu prea vad cum s-ar citi anchetele din ziarele de la Bucuresti. Si, apropo, paginile de anchete vin odata cu restul ziarului. In general. Pentru ca sunt unele ziare care trimit un fascicol mai devreme, sa aiba timp sa faca baietii din tipografie filmul.

Later edit:

Dumitru Sechelariu a transmis presei un comunicat ca nu poarta negocieri cu Videanu, pe care l-a vazut numai la TV insa e dispus sa vanda fabrica oricui da un pret bun.