Emil Poc – Poc

0
17

Liderul PD, Emil Boc a afirmat că modificarea legii referendumului este neconstituţională şi a spus că aşteaptă de la liberali o poziţie fermă în această chestiune.

Acesta a arătat că, în Constituţie, la articolul 81, scrie foarte clar că preşedintele este ales prin vot universal şi că este firesc ca numai cu majoritatea voturilor românilor să fie demis. Sursa

Domnul Poc – Poc o da pe langa gard incercand sa demonstreze ca albu-i negru. Nu e neconstitutional sa schimbi o lege. Poate doar daca modificarea nu-ti convine si atunci te dai de ceasul mortii sa convingi electoratul ca vine bau-bau si ii musca de funduletz.

emil bocCat despre votul universal cu care e ales presedintele, sa avem pardon, dar asta nu inseamna ca referendumul pentru demitere nu e tot un vot universal.

Pentru ca legea electorala a fost modificata. Si, din cate imi amintesc, pentru a alege un presedinte nu mai e nevoie sa participa majoritatea simpla a electorilor inscrisi pe liste.

Si, judec eu, daca pentru a-l alege pe presedinte nu ai nevoie de jumatate plus unu din numarul cetatenilor cu drept de vot, de ce pentru a-l demite ai avea nevoie?