Fumatul dauneaza grav bugetului de stat

Galaţi: Vameşii şi poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, din judeţul Galaţi au descoperit, ascunse într-un microbuz, 9000 de pachete de ţigări de contrabandă. 25 ian.

Arad: Poliţiştii de frontieră de la Vama Vărşand, judeţul Arad, au descoperit, în cursul nopţii de miercuri spre joi, 30.000 pachete de ţigări netimbrate, în valoare de 101.700 lei. 25 ian.

Bucuresti: Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Sectorului 2 au depistat la sediul unei societăţi comerciale din Bucureşti 158.000 pachete de ţigări fără timbru, de diferite mărci, în valoare de 629.000 RON, pentru care administratorul nu deţinea documente de provenienţă. 23 ian.

Iasi: OfiÅ£erii din cadrul SecÅ£iei Regionale de PoliÅ£ie Transporturi IaÅŸi, în colaborare cu lucrători ai Punctului de Frontieră CristeÅŸti – Jijia au gasit 1250 pachete de Å£igări de diferite mărci, care nu au fost declarate de către mecanicii unei locomotive la controlul vamal efectuat la intrarea în Å£ară. 20 ian.

Satu Mare: Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit peste 6.700 de pachete de ţigări, de diferite mărci, în doar 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu. 18 ian.

Valcea: … Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Vâlcea a extins cercetările, stabilind că destinatarul acestor mărfuri era B. Claudia, administrator al unei societăţi comerciale, care, în complicitate cu soÅ£ul său, B. Ion, ÅŸi cu cetăţeanul irakian F. Shimari, de 34 ani, deÅ£ineau un laborator clandestin pentru producerea Å£igaretelor, situat în mun. Rm. Vâlcea. – 18 ian.

tigariIn loc sa-l demita pe Boidu pentru declaratiile referitoare la taxa de viciu, Tariceanu ar fi facut mai bine sa conspecteze presa si sa ia notite.

Pentru ca, vrem-nu vrem, introducerea taxei pe viciu a determinat o crestere a contrabandei. Cata vreme pretul tigarilor din Ucraina sau Moldova este mai mic decat in Romania, cu siguranta ca va exista contrabanda.

Ce rezulta de aici? Rezulta ca domnul ministru Nicolaescu ar face bine sa nu se mai bucure cu incasarile la taxa de viciu. O singura data vede nasu putza finei. De acum, pe masura ce contrabanda va creste, consumul de tigari produse in tara va scadea, la fel si incasarile din taxa de viciu. Nici nu e asa greu de inteles…