Scandalul Gazeta se intinde spre Bacau

  Din rechizitoriul rechizitoriul ziaristilor arestati in dosarul Gazeta.

  Persoana vatamata VLASIN VASILE declara ca in cursul anului 2004 i-a propus inculpatului PARCALAB DAN o afacere in domeniul media. Inculpatul i l-a recomandat pe inculpatii MAN LIVIU si GRAMA AURELIAN impreuna cu care in cele din urma au infiintat SC Incomod Media SRL care urma sa editeze un cotidian denumit Gazeta de Bacau.

  In aceasta societate persoana vatamata urma sa sustina financiar intreaga afacere pina cind cotidianul editat aducea profit. Datorita proastei administrari si a influentelor exercitate de catre inculpatii MAN LIVIU si GRAMA AURELIAN asupra administratorului societatii, d-l EDUARD SOLOMON, societatea a mers prost, in cele din urma persoana vatamata a fost nevoita sa investeasca aproximativ 1.500.000.000 ROL, suma pe care a pierdut-o in cele din urma intrucat a fost nevoit sa inchida Gazeta de Bacau.

  Persoana vatamata declara ca a avut o intilnire cu ziaristii care lucrau la Gazeta de Bacau care s-au plins de politica ziarului, respectiv ca le erau cenzurate articolele si li se interzicea sa continue investigatiile.

  Motivul pentru care le erau cenzurate articolele era acela ca persoanele vizate incheiau contracte de publicitate platind astfel tacerea ziarului. Persoana vatamata declara ca au existat cazuri in care publicitate era platita de diferite firme din Bacau, iar banii erau ridicati de persoana din conducerea Trustului Gazeta, respectiv inculpatii MURESAN AUREL sau MAN LIVIU.

  In 2004, patronul unei mari firme bacauane a preferat sa cumpere publicitate in ziarele locale, altele decat Gazeta de Bacau, pentru a anunta ca i s-ar fi propus de catre gazeta un “contract de protectie media”. Pentru ca nu a fost de acord sa-l plateasca, au aparut mai multe articole nasoale despre el.

  3 COMENTARII